Έκκληση Κοινωνικής Συμμαχίας ΓΕΣΥ προς γιατρούς για συστράτευση

Έκκληση Κοινωνικής Συμμαχίας προς γιατρούς για συστράτευση με στόχο την επιτυχή εφαρμογή του ΓεΣΥ 
ΚΥΠΕ – Έμιλη Λάμπρου  ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 19/02/2019 18:24 

Η Κοινωνική Συμμαχία για την εφαρμογή του ΓεΣΥ απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς όλους τους γιατρούς, όπως συστρατευτούν με τους ασθενείς και συνεργαστούν μαζί τους, για την επιτυχή εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής συνεδρίας της Κοινωνικής Συμμαχίας για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, η οποία συνήλθε για να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ), Μάριος Κουλούμας, είπε πως η Συμμαχία αναμένει από όλη την ιατρική κοινότητα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δίπλα από τους ασθενείς και τους πολίτες και να εγγραφεί στους καταλόγους, με στόχο την επιτυχή εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Ο κ. Κουλούμας εξέφρασε την ικανοποίηση της Συμμαχίας για τη μέχρι σήμερα ικανοποιητική εγγραφή γιατρών, στους οποίους εξέφρασε την απεριόριστη εκτίμησή του.

Επίσης, ανέφερε ότι η Κοινωνική Συμμαχία για την εφαρμογή του ΓεΣΥ έχει αποφασίσει κάποιες δράσεις, οι οποίες αφορούν την ενημέρωση της κοινωνίας γύρω από μεγάλη μεταρρύθμιση του ΓεΣΥ, καθώς επίσης σημείωσε και δράσεις, που θα έχουν στόχο τη ενημέρωση και των γιατρών.

«Μέσα από μια σωστή πληροφόρηση, μέσα από τη δική μας παρέμβαση, να πείσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ιατρικού κόσμου να συνεργαστεί για το ΓεΣΥ», είπε.

Η Κοινωνική Συμμαχία για την εφαρμογή του ΓεΣΥ αποτελείται από τις Οργανώσεις ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΔΕΟΚ, ΠΟΣΠΦ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΑΣΔΥΚ, Σύνδεσμος Καταναλωτών, Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, Οργανώσεις συνταξιούχων ΕΚΥΣΥ και  ΠΕΣΥΣ.