Ένα γαρύφαλλο για τις εργαζόμενες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της ΠΕΟ προς τιμήν της 8ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που προγραμμάτισε το Κεντρικό Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ είναι και οι δικοινοτικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με Τουρκοκυπριακές Συντεχνίες.
Την περασμένη Δευτέρα αντιπροσωπεία της ΠΕΟ μαζί με αντιπροσωπείες των Τ/κ Συντεχνιών DEVIS και KTAMS επισκέφθηκαν το ογκολογικό κέντρο και συνομίλησαν με Τ/κ εργαζόμενες. 
Χθες, Πέμπτη, αντιπροσωπείες της ΠΕΟ με επικεφαλής τον ΓΓ Πάμπη Κυρίτση, της DEVIS με επικεφαλής την Sefgul Uludag και της KTAMS με επικεφαλής την Ulfet Kral, επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και συνομίλησαν με Ε/κ εργαζόμενες μεταφέροντας το μήνυμα της 8ης του Μάρτη αλλά και το μήνυμα ότι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν τέτοιες δραστηριότητες που συμβάλουν στον απώτερο στόχο για επανένωση της πατρίδας μας. 


Οι εργαζόμενες με τη σειρά τους υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση τις αντιπροσωπείες.
Ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης τόνισε τη σημασία που έχει η 8η του Μάρτη για την ΠΕΟ, μια ταξική επέτειος που ξεκίνησε από εργάτριες διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Για την ΠΕΟ, πρόσθεσε, η ισότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη είναι θέσεις αρχής και γι’ αυτό το λόγο αγωνίζεται έτσι που άντρες και γυναίκες να προστατεύονται από την εκμετάλλευση που οδηγεί σε διακρίσεις και ανισότητες, ενάντια σε αυτούς που τις δημιουργούν.
Το γεγονός, είπε ο ΓΓ της ΠΕΟ, ότι επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας το οποίο βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο των συζητήσεων για το ΓεΣΥ, στέλνει το μήνυμα ότι η ΠΕΟ δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθούν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων. Αντίθετα, η ΠΕΟ παλεύει έτσι ώστε με νομική ρύθμιση να εφαρμόζεται η συλλογική σύμβαση για όλο το ωρομίσθιο προσωπικό.


Στο δικό της χαιρετισμό, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της DEVIS, Sefgul Uludag τόνισε ότι σαν γυναίκες παλεύουν για την ειρήνη και θέλουν να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον στον τόπο μας όπου μαζί «θα αγωνιζόμαστε για επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων και την ισότητα».
Από την πλευρά της η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της KTAMS Ulfet Kral –νοσηλεύτρια στο επάγγελμα- εξέφρασε τη συγκίνηση της για την επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας γιατί ως νοσηλεύτρια κατανοεί πόσο δύσκολο είναι να εργάζεσαι σε τόσο δύσκολο τομέα περιθάλποντας ασθενείς.