ΑΚΕΛ: Για τους κυβερνώντες οι φτωχοί δεν υπάρχουν

Για τους κυβερνώντες υπάρχουν μόνο οι τράπεζες, τα χρυσά διαβατήρια, οι πύργοι, οι συγγενείς και οι ημέτεροι, τονίζει το ΑΚΕΛ σχολιάζοντας τα πρόσφατα στοιχεία έρευνας της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας η οποία διαπιστώνει ότι ο αριθμός των νέων που βιώνουν τον κίνδυνο φτώχειας στην Κύπρο έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και το ποσοστό στην Κύπρο είναι σημαντικά πάνω από το μέσο όρο στην Ευρώπη.
Η Eurostat εντοπίζει 51 χιλιάδες νέους (ηλικίας 16-29 ετών) στην Κύπρο που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας. Τριάντα χιλιάδες από αυτούς αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρές υλικές στερήσεις.
Αυτό το στοιχείο είναι αποτέλεσμα της ανεργίας που πλήττει τους νέους, καθώς και της απορρύθμισης της εργασίας, την οποία προωθούν και ενθαρρύνουν οι κυβερνώντες με τις πολιτικές που εφαρμόζουν, σημειώνει με δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας πως χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που εργάζονται χωρίς δικαιώματα και με πολύ χαμηλούς μισθούς.

«Και εξαιτίας αυτού στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί μια νέα κοινωνική ομάδα: οι εργαζόμενοι φτωχοί. Αυτοί δηλαδή που ενώ έχουν εργασία, είναι τόσο χαμηλός ο μισθός τους που δεν αρκεί για τα στοιχειώδη.»

Αυτό βέβαια, δεν απασχολεί ούτε την κυβέρνηση, ούτε το ΔΗΣΥ, αναφέρει ο Στ. Στεφάνου, υποδεικνύοντας πως αυτοί ζουν στο δικό τους κόσμο που καμία σχέση έχει με την οικτρή πραγματικότητα που βιώνει το ένα τρίτο σχεδόν του πληθυσμού.

«Στο success story των κυβερνώντων όλοι αυτοί που βιώνουν την ανισότητα, τη φτώχεια, την κοινωνική και εργασιακή ανασφάλεια, δεν υπάρχουν».

Ο Στ. Στεφάνου υπενθύμισε παράλληλα δήλωση του ηγέτη του ΔΗΣΥ τον περασμένο Δεκέμβριο ότι «Στην Κύπρο δεν υπάρχουν εργαζόμενοι με 500 και 600 ευρώ».
Για τους κυβερνώντες υπάρχουν μόνο οι τράπεζες, τα χρυσά διαβατήρια, οι πύργοι, οι συγγενείς και οι ημέτεροι, κατέληξε ο Στ. Στεφάνου.