Ακυρώθηκε την υστάτη εκποίηση κατοικίας μονογονιού με τρία παιδιά


Μετά από παρέμβαση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου Παύλου Ιωάννου ακυρώθηκε διαδικασία πλειστηριασμού και εκποίηση κύριας κατοικίας, η οποία προγραμματιζόταν να λάβει χώρα σήμερα το πρωί.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, μονογονιός, μητέρα τριών θυγατέρων, αποτάθηκε στο γραφείο του τρεις μόλις μέρες πριν την ημερομηνία της εκποίησης της κύριας κατοικίας στην οποία διαμένουν η ίδια με τα παιδιά της, ζητώντας βοήθεια.
 
Η γυναίκα είναι εγγυήτρια σε δάνειο του πρώην συζύγου της και κατά το ήμισυ ιδιοκτήτρια της υπό εκποίηση κατοικίας και η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν ενώπιων του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου βρίσκεται σε κατάσταση εισοδηματικής ανέχειας.
 
«Η καταρχήν συμφωνία για ακύρωση της διαδικασίας εκποίησης μάς κοινοποιήθηκε νωρίς χθες το βράδυ με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν μέλη του προσωπικού του Γραφείου μου για να εντοπίσουμε την ενδιαφερομένη προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη σύμφωνη γνώμη για το ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο έθεσε ως προϋπόθεση η Altamira για ακύρωση της διαδικασίας εκποίησης του ενυπόθηκου ακινήτου, το οποίο χρησιμοποιούσε ως κύρια κατοικία κατά τα ανωτέρω», αναφέρει ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος.
 
Προσθέτει ότι οι σχετικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί με επίσκεψη στο Γραφείο του της ενδιαφερομένης και εκπροσώπων της Altamira για υπογραφή του σχετικού ιδιωτικού συμφωνητικού ενώπιων του Επιτρόπου.
 
Στην ανακοίνωσή του, ο Παύλος Ιωάννου καλεί τους πολίτες να αξιοποιούν έγκαιρα τις δυνατότητες του θεσμού του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, ούτως ώστε να μην καθίσταται αναγκαία η παρέμβασή του όταν έχουν ήδη δρομολογηθεί διαδικασίες εκποίησης και επισημαίνει το γεγονός ότι ο Νόμος δεν επιτρέπει στον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο να χειριστεί υποθέσεις για τις οποίες υπάρχει απόφαση Δικαστηρίου ή για τις οποίες εκκρεμεί δικαστική αγωγή.