Αψήφησαν βροχή και απειλές και διαμαρτυρήθηκαν κατά της μετατροπής του σχολείου σε εξεταστικό κέντρο

Με συνθήματα κατά των εξετάσεων ανά τετράμηνο, υπέρ των σχολείων που να μορφώνουν και όχι να εξοντώνουν και υπέρ της αντίστασης κατά των μέτρων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, χιλιάδες μαθητές αλλά και φοιτητές πραγματοποίησαν μαζική πορεία και εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο.

Οι μαθητές αψήφησαν τη βροχή και τις απειλές που δέχθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για απουσίες και αποβολές και συμμετείχαν μαζικά στην εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Η ΠΣΕΜ, μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και η οποία δεν είχε θετικό αποτέλεσμα, επέδωσε ψήφισμα για την κατάσταση στην Παιδεία, ενώ και η ΠΟΦΕΝ επέδωσε υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις της σχετικά με τη φοιτητική μέριμνα.

Οι μαθητές, μέσω του ψηφίσματος εκφράζουν την έντονη διαφωνία με την προσπάθεια του Υπουργείου να επιβάλει τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, μετατρέποντας τα σχολεία σε εξεταστικά κέντρα εις βάρος της ολόπλευρης μόρφωσης.

Η ΠΣΕΜ στο ψήφισμα της καλεί το Υπουργείο να λάβει σοβαρά υπόψη τις απόψεις των μαθητών και να καταθέσει τροποποιητικό νομοσχέδιο στη Βουλή για ακύρωση των εξετάσεων ανά τετράμηνο, και παράλληλα το καλεί να διεξάγει πραγματικό και ουσιαστικό διάλογο για τα θέματα αξιολόγησης του μαθητή.

Από την πλευρά τους οι φοιτητές της ΠΟΦΕΝ κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις. Μεταξύ άλλων, διεκδικούν την άμεση μείωση των διδάκτρων των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων σε όλα τα προγράμματα σπουδών, καθώς και την παραχώρηση από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, δωρεάν υλικών των μαθημάτων και βιβλίων.

Στο πλευρό των μαθητών τάχθηκαν και οι εκπαιδευτικοί, με την ΟΕΛΜΕΚ να στηρίζει την εκδήλωση διαμαρτυρίας. Στην εκδήλωση μάλιστα παρευρέθηκε και η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ.