Αύξηση τζίρου στις οικοδομές… καθηλωμένοι οι μισθοί

Αύξηση τζίρου στις οικοδομές… καθηλωμένοι οι μισθοί

Τη στιγμή που η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών απέρριψε τη συμφωνία που έγινε ενώπιον της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας για την Οικοδομική βιομηχανία, υποχρεώνοντας τις Συντεχνίες να κατέλθουν σε απεργία, τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν ότι ο κύκλος εργασιών αυξάνεται.  


Συνολικά 5.332 άδειες οικοδομής εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2018 σε σύγκριση με 4.817 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου.  

Η συνολική αξία των αδειών αυτών αυξήθηκε κατά 38,1% και το συνολικό εμβαδόν κατά 27,0%. Ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε αύξηση της τάξης του 29,3%.

O αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν κατά τον Οκτώβριο 2018 ανήλθε στις 630, σε σχέση με 588 τον προηγούμενο μήνα.
Η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €188 εκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν τις 160,5 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ότι στην οικοδομική βιομηχανία αυξάνονται τα κέρδη τη στιγμή που οι εταιρείες προσπαθούν να διατηρήσουν καθηλωμένους τους μισθούς των εργαζομένων και να πλήξουν περαιτέρω τα ωφελήματα τους.