Δικοινοτική εκδήλωση από το Τμήμα Γυναικών ΠΕΟ με τις Τ/κ Συντεχνίες

Το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ και τα Τμήματα Γυναικών Τουρκοκυπριακών Οργανώσεων μελών της ΠΣΟ πραγματοποίησαν δικοινοτική εκδήλωση την Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου, στο οίκημα της ΠΕΟ.

Στην εκδήλωση απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης και ο πρόεδρος της Τ/κ Συνδικαλιστικής Οργάνωσης DEV-IS Hasan Felek.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισαν η Γραμματέας του Κεντρικού Γραφείου Γυναικών της ΠΕΟ Μαρίνα Κούκου και η Υπεύθυνη του Γραφείου Γυναικών της DEV-IS Sevgul Uludag, οι οποίες τόνισαν τη σημασία της εκδήλωσης και ανακοίνωσαν το κοινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων των Οργανώσεων.

Η εκδήλωση που είχε και πολιτιστικό περιεχόμενο διανθίστηκε με παραδοσιακά Κυπριακά τραγούδια στα Ελληνικά και Τουρκικά από δικοινοτικό μουσικό σχήμα και απαγγελία ποιημάτων από την Nese Yasin. Προβλήθηκε επίσης φιλμάκι από την δικοινοτική δράση του Κεντρικού Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Επίτροπος Ισότητας, κ. Ιωασηφίνα Αντωνίου και εκπρόσωποι άλλων Οργανώσεων.

Ο Γ.Γ. της ΠΕΟ καλωσόρισε τις Τουρκοκύπριες εργαζόμενες στο κτήριο της ΠΕΟ, το οποίο όπως είπε, κτίστηκε με εθελοντική εργασία από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, «εμείς βλέπουμε την κοινωνία μέσα από ταξικά γυαλιά και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στελέχη της ΠΕΟ, Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι έγιναν στόχος δολοφονικών επιθέσεων από εξτρεμιστές επειδή πίστευαν σε ιδανικά και επέμεναν ότι ο διαχωρισμός και ο εθνικισμός θα καταστρέψουν τον τόπο μας».