Δυναμική διεκδίκηση των δεδουλευμένων και δικαιωμάτων από τους απεργούς της ΕΜΕΛ

Πορεία διαμαρτυρίας και συναντήσεις με τις Υπουργούς Μεταφορών και Εργασίας πραγματοποίησαν οι απεργοί της ΕΜΕΛ Λεμεσού διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους καθώς και επαναφορά των δικαιωμάτων προ του 2014.

Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Υπουργείο Μεταφορών και αντιπροσωπεία των Συντεχνιών και των απεργών συναντήθηκε με την Υπουργό Βασιλική Αναστασιάδου, υποβάλλοντας παράλληλα υπόμνημα με τα δίκαια αιτήματα τους.

Ακολούθως οι απεργοί της ΕΜΕΛ Λεμεσού ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εργασίας.

Αντιπροσωπεία των Συντεχνιών και των απεργών συναντήθηκε με την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Μετά τη συνάντηση ανακοινώθηκε στους απεργούς ότι η εταιρεία έχει καταβάλει το 75% των μισθών των εργαζομένων στους λογαριασμούς τους και πως η Υπουργός Εργασίας συγκάλεσε το απόγευμα σύσκεψη με τη συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΜΕΛ, των εκπροσώπων των συντεχνιών των ΠΕΟ και ΣΕΚ και την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου.

Στόχος είναι η οριστική επίλυση των εργασιακών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην εταιρεία, όπως δήλωσε ο ΓΓ της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ Άθως Ελευθερίου, μετά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των συντεχνιών και των εργαζομένων με την κ. Αιμιλιανίδου.

Απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους της ΕΜΕΛ που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Υπουργείο Εργασίας, ο Α. Ελευθερίου ανακοίνωσε ότι στο μεταξύ η εταιρεία έχει καταβάλει το 75% των μισθών των εργαζομένων στους λογαριασμούς τους.

Η πρόθεση που υπάρχει από πλευράς της Υπουργού, σημείωσε, είναι απόψε να υπάρξει οριστική ρύθμιση και για τα δύο θέματα, προσθέτοντας ότι η Υπουργός «απευθύνει έκκληση σε εμάς να λύσουμε την απεργία και αύριο το πρωί να επιστρέψουμε στις εργασίες μας».