Ελλάδα: Απεργία στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ

24ωρη απεργία για σήμερα Παρασκευή 25 Γενάρη στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ προκήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας κλιμακώνοντας τη δράση για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο σημειώνει:

«Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στο εργοτάξιο κατασκευής του Γηπέδου της ΑΕΚ,

Απέναντι στη στάση της εργοδοσίας, που αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, απέναντι στις απειλές και τους εκβιασμούς δεν σκύβουμε το κεφάλι.

Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, οργανώνοντας την πάλη μας με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες.

Κόντρα στην εντατικοποίηση της δουλειάς από την εργοδοσία, που για να μας ξεζουμίζει περισσότερο, μας βάζει να δουλεύουμε σε χώρους όπου δεν έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας, μας αναγκάζει -και με την απειλή της απόλυσης- να δουλεύουμε ατέλειωτες υπερωρίες, νύχτες, Σαββατοκύριακα, υπό βροχή και με χιόνια. Βρίσκει πάτημα σε ολόκληρο το νομοθετικό οπλοστάσιο της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, πράγμα που διαψεύδει στην πράξη τα παραμύθια περί “δίκαιης” ανάπτυξης.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις με 24ωρη απεργία την Παρασκευή 25 Γενάρη 2019.

Διεκδικούμε:

• Να παρθούν όλα τα μέτρα για την πλήρη προστασία όλων των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς.

• Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στα μεροκάματα, τήρηση του νόμιμου ωραρίου και των μέτρων Υγείας και Ασφάλειας, βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Οι μόνοι που μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας είμαστε εμείς, οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο μας, με τον αγώνα μας ενάντια στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του και με το σύνθημα “Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων”».

Θάνατος εργάτη στο εργοτάξιο

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από μερικές μέρες, 60χρονος εργάτης σκοτώθηκε στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο εργάτης ήταν ηλεκτροσυγκολλητής και έπεσε από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Σε νέο εργοδοτικό έγκλημα είχε  αναφερθεί η Ομοσπονδία Οικοδόμων η οποία σε ανακοίνωσή της κατήγγειλε ότι σε συνθήκες παγετού, που δυσκολεύουν την εργασία των οικοδόμων, η εργοδοσία υποχρέωσε τον άτυχο εργάτη μαζί με άλλους οικοδόμους να δουλέψουν πάνω στους πυλώνες, σε πολύ μεγάλο ύψος.

«Για μια φορά ακόμη επιβεβαιώνεται ότι η εργοδοσία δεν υπολογίζει τίποτα, ούτε την ανθρώπινη ζωή, μπροστά στο κυνήγι του κέρδους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.