Επ’ αόριστον απεργία στην ΕΜΕΛ εάν δεν υπάρξει επαναφορά των ωφελημέτων των εργαζομένων

Την απόφαση όπως κατέλθουν σε επ`αόριστον απεργία από τις 26 Μαρτίου, εάν δεν υπάρξει επαναφορά των ωφελημάτων που τους αποκόπηκαν το 2014, αποφάσισαν το βράδυ της Τρίτης σε Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι στην Εταιρία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ).

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΣΤΡΑ εκ μέρους της ΠΕΟ ο Χρίστος Χριστοφή είπε ότι οι συντεχνίες τον περασμένο μήνα, έστειλαν προειδοποιητική επιστολή στην εταιρεία ώστε να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.

Όπως εξήγησε ο Χρ. Χριστοφή, η εταιρεία οφείλει να υλοποιήσει την υποχρέωση που είχε από το 2018 για να αποκαταστήσει πλήρως τα ωφελήματα που παραχωρήθηκαν το 2014, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα, για αυτό ψες στην γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ομόφωνα όπως δώσουν διορία μέχρι τις 25 Μαρτίου.

Ο Χρ. Χριστοφή είπε ότι αν δεν συμμορφωθεί η εταιρεία, τότε οι εργαζόμενοι θα κατέλθουν σε επ΄αόριστον απεργία από τις 26 Μαρτίου.
Σχετική επιστολή για τις αποφάσεις που λήφθηκαν θα αποσταλεί σήμερα στην εταιρεία, με κοινοποίηση στα αρμόδια Υπουργεία.