Η απεργία των λιμενεργατών “πλήττει” την οικονομία αλλά τα δυναμικά μέτρα των εργοδοτών δεν την επηρεάζουν;

Για δύο μέτρα και δύο σταθμά στο θέμα λήψης δυναμικών μέτρων στα λιμάνια κάνει λόγο ο ΓΓ της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ Άθως Ελευθερίου.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Α. Ελευθερίου σχολιάζει το γεγονός ότι ο Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου (ΣΝΠΚ), που είναι ο εργοδότης των λιμενεργατών, με επιστολή του στην Υπουργό Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου, προειδοποιεί με λήψη δυναμικών μέτρων, εάν δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις τους για το Λιμάνι της Λάρνακας.

Όταν οι λιμενεργάτες υποχρεώνονται να προειδοποιήσουν με τη λήψη μέτρων στα λιμάνια ο ΣΝΠΚ με ανακοινώσεις του απαιτεί την απόσυρση τους γιατί θα επηρεαστεί ανεπανόρθωτα η οικονομία του τόπου, σημειώνει ο Α. Ελευθερίου και διερωτάται εάν αυτό δεν ισχύει για τους ίδιους.

«Ανακοινώσεις εναντίον των εργαζομένων όταν προειδοποιούν με δυναμικά μέτρα εκδίδουν η ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ.  Να αναμένουμε την έκδοση παρόμοιων ανακοινώσεων και για το ΣΝΠΚ που είναι μέλος τους;» διερωτάται επίσης ο ΓΓ της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ.

Σημειώνει παράλληλα πως οι λιμενεργάτες αναμένουν από τις αρχές Νοεμβρίου 2018, να επαναρχίσει ο διάλογος για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης τους, που έληξε το 2017. Μέχρι σήμερα, καταγγέλει ο Α. Ελευθερίου, παρά τις υποσχέσεις κανένας διάλογος δεν διεξάγεται. «Σπρώχνουν με αυτό τον τρόπο τους λιμενεργάτες στη λήψη δυναμικών μέτρων, για να διεκδικήσουν το αυτονόητο, που είναι ο διάλογος για την επίλυση της εργατικής διαφοράς.  Θα έχουν άδικο;», καταλήγει στη γραπτή του δήλωση ο ΓΓ της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ.