Κλιμακώνουν τα μέτρα με πορεία διαμαρτυρίας οι απεργοί της ΕΜΕΛ

Οι απεργοί της ΕΜΕΛ κλιμακώνουν τα μέτρα τους και αύριο θα βρεθούν στη Λευκωσία για να πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Με ανακοίνωση τους οι Συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΕΜΕΛ Λεμεσού που από χθες βρίσκονται σε επ’ αόριστο απεργία, λόγω της μη καταβολής του μισθού τους, καθώς και της άρνησης της εταιρείας τους να εφαρμόσει τη συμφωνία για την επιστροφή των παραχωρήσεων που έγιναν το 2014, αποφάσισαν σήμερα σε συνέλευση τους να συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αύριο 04/04/2019 στις 10:30 π.μ. και στη συνέχεια με πορεία θα μεταβούν στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Έχουν ήδη ζητηθεί συναντήσεις των απεργών με τις δύο υπουργούς. Με την υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στις 10:30 π.μ. και την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στις 11:30 π.μ.

Και στις δύο περιπτώσεις θα ζητηθεί η παρέμβαση των υπουργών για την πληρωμή του μισθού τους και την επιστροφή των παραχωρήσεων που έγιναν το 2014.