Μετά τη διαμαρτυρία της ΕΚΥΣΥ ανακοινώθηκαν και οι αιτήσεις για επιχορηγημένες διακοπές

Από σήμερα Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου διατίθενται τα έντυπα αίτησης για το Σχέδιο Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα και Χαμηλοσυνταξιούχων.

Μετά από επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΚΥΣΥ την περασμένη Παρασκευή για το γεγονός ότι το Σχέδιο ξεκινά την 1η Μαρτίου και δεν είχαν ακόμα κυκλοφορήσει οι αιτήσεις, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοίνωσε λίγες ώρες μετά ότι τα έντυπα δήλωσης για συμμετοχή στο Σχέδιο θα διατίθενται από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου σε όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και από την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 στα Κέντρα Πολιτών (ΚΕ.ΠΟ.) των ταχυδρομείων και σε όλα τα κατά τόπους Ταχυδρομικά Γραφεία. Μαζί με το έντυπο διατίθεται κατάλογος με τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν και πληροφορίες σε σχέση με το Σχέδιο.
Οι δηλώσεις για συμμετοχή στο Σχέδιο μπορούν να υποβάλλονται, από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου  μέχρι και την Παρασκευή 24 Μαΐου, δεόντως συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες, στο φαξ 22869735 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση incoming@topkinisis.com ή  στα γραφεία του ταξιδιωτικού γραφείου Top Kinisis Travel Public Ltd.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας καθόσον αφορά τη συμμετοχή στο Σχέδιο και την επιλογή ξενοδοχείου προτίμησης. Το Σχέδιο εφαρμόζεται μέχρι την εξάντληση του σχετικού διαθέσιμου ποσού. Σκοπός του Σχεδίου, όπως αναφέρεται, είναι η επιχορήγηση της διαμονής και διατροφής δικαιούχων του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (που λαμβάνουν μικρή επιταγή), χαμηλοσυνταξιούχων που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, συνταξιούχων με ετήσιο εισόδημα μέχρι €15.500 για μονήρεις και μέχρι €20.000 για οικογένειες καθώς και των εξαρτωμένων τους σε ξενοδοχεία των ορεινών θερέτρων και του Πύργου Τηλλυρίας, νοουμένου ότι δεν κατοικούν στις περιοχές ορεινών θερέτρων και του Πύργου Τηλλυρίας.

Η επιχορήγηση θα παρέχεται για τρεις (3) διανυκτερεύσεις, από Παρασκευή μέχρι Δευτέρα, κατά την περίοδο από την 1η Μαρτίου 2019 μέχρι την 31η Μαΐου 2019 και το ανώτατο ύψος της επιχορήγησης θα ανέρχεται σε πενήντα ευρώ (€50) ημερησίως κατά άτομο και καλύπτει διαμονή και πλήρη διατροφή.

Σημ: Για το έντυπο αίτησης πατήστε εδώ http://www.mlsi.gov.cy/mlsi/mlsi.nsf/All/84BDF065AAA74237C22581BE001CFFDC?OpenDocument