Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

Σε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που συνέβη την Δευτέρα στην Ανδρολίκου στην επαρχία Πάφου, έχασε τη ζωή του ο Ahmad Fatkou, 40 ετών, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, από τη Συρία. Το ατύχημα συνέβη γύρω στις 11.10 πριν το μεσημέρι, σε λατομείο όπου ο 40χρονος εργαζόταν.

Συγκεκριμένα, ενώ ο 40χρονος εργαζόταν με καδενοφόρο όχημα, σπάζοντας πέτρες στο έδαφος, σε σημείο δίπλα από ανάχωμα, μεγάλος βράχος και όγκος χώματος, έπεσαν από ύψος 16 μέτρων από το ανάχωμα, πάνω στο όχημά του.

 
Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ασθενοφόρο και ιατρός του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, ο οποίος διαπίστωσε το θάνατο του 40χρονου.

Σχετικά ενημερώθηκε το Γραφείο Επιθεωρήσεως Εργασίας, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, λόγω αρμοδιότητας.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς και το Γραφείο Επιθεωρήσεως Εργασίας διερευνούν τα αίτια του ατυχήματος.

Καμπανάκι κινδύνου για τους εργαζόμενους

Το νέο εργατικό ατύχημα κτυπά εκ νέου το καμπανάκι κινδύνου για τους εργαζόμενους που εργάζονται κάτω  από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες.

Τα εργατικά ατυχήματα ολοένα και αυξάνονται τα τελευταία χρόνια λόγω της μη τήρησης από την εργοδοσία, βασικών κανονισμών για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων.