Ο Υπουργός Υγείας καλεί την ΟΕΒ να λειτουργήσει «καλή τη πίστει» για το ΓεΣΥ

Ο Υπουργός Υγείας καλεί την ΟΕΒ να λειτουργήσει «καλή τη πίστει» για το ΓεΣΥ

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου για την τοποθέτηση της ΟΕΒ η οποία ζητά αναβολή της έναρξης εισφορών για το ΓεΣΥ και την καλεί, «καλή τη πίστει» να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής για σμίκρυνση των αποκλίσεων ανάμεσα στον ΟΑΥ και τα μέλη της.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, «η πρόταση της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) που είδε το φως της δημοσιότητας, μέσω της οποίας η Ομοσπονδία ζητά από την Κυβέρνηση αναβολή στην ημερομηνία έναρξης των εισφορών των εργαζομένων και των εργοδοτών για το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ), που βάσει Νόμου ορίζεται η 1η Μαρτίου 2019, και παρά την ενημέρωση της οποίας έτυχε η Ομοσπονδία από εμένα προσωπικά σε συνάντησή μας την περασμένη βδομάδα, δεν μου αφήνει άλλη επιλογή από το να τοποθετηθώ δημόσια». 
 
Οπως αναφέρει, «η ΟΕΒ εκ του νόμου εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και συνεπώς μπορεί να θέσει το εν λόγω ζήτημα ή κάθε άλλη ανησυχία, ένσταση και εισήγηση πιθανώς έχει, ενώπιον του ΔΣ».
 
Από την άλλη, προσθέτει, «κατανοώ τις ανησυχίες της ΟΕΒ και την ανάγκη της να διαφυλάξει τα συμφέροντα των μελών της, στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οργανωμένα σύνολα παρόχων υπηρεσιών υγείας με ήδη δεδηλωμένες θέσεις και προθέσεις όσον αφορά στο ΓεΣΥ».

Τέλος, ο Υπουργός αναφέρει ότι «προτρέπω δε την ΟΕΒ, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ, καλή τη πίστει να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής για σμίκρυνση των αποκλίσεων ανάμεσα στον ΟΑΥ και τα μέλη της και, αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο, να συμβάλει εποικοδομητικά στο εγχείρημα».