Πέθαναν από το κρύο διασχίζοντας τη Μεσόγειο

Πέθαναν από το κρύο διασχίζοντας τη Μεσόγειο


Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 500 ακόμη διασώθηκαν τις προηγούμενες τρείς μέρες στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, καθώς επιχειρούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ευρώπη, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Λιβύης.

Ο εκπρόσωπος του λιβυκού ΠΝ Αγιούμπ Κάσεμ δήλωσε ότι 473 Αφρικανοί, Σύροι και Μπαγκλαντεσιανοί πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν τις προηγούμενες τρεις ημέρες σε τέσσερις ξεχωριστές επιχειρήσεις. Την Κυριακή, δύο άνθρωποι που “είχαν πεθάνει από το κρύο” βρέθηκαν στη βάρκα στην οποία επέβαιναν, ενώ περισσότεροι από 140 διασώθηκαν αφού πέρασαν 24 ώρες στη θάλασσα, πρόσθεσε ο Κάσεμ.

Δύο εμπορικά πλοία προσέτρεξαν σε βοήθεια σε δύο λέμβους μεταναστών και προσφύγων στα ανοιχτά της Λιβύης κατά τη διάρκεια των προηγούμενων τριών ημερών “κατόπιν αιτήματος του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης”.

‘Ενα φορτηγό πλοίο με σημαία της Σιέρα Λεόνε διέσωσε την Κυριακή 141 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 25 γυναικών και δύο παιδιών.

Δεκάδες άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες μέρες στη Μεσόγειο κατά τη διάρκεια δύο ναυαγίων, ανακοίνωσε το Σάββατο το Γραφείο του ‘Υπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), κάνοντας λόγο για 170 θανάτους.