Το 64% των Ρουμάνων και των Τσέχων εκτιμούν ότι θα εργάζονται και μετά τη συνταξιοδότηση

Purchase this image at http://www.stocksy.com/53418

Τα… «αγαθά» του καπιταλισμού συνεχίζουν να «γεύονται» οι εργαζόμενοι σε Ρουμανία και Τσεχία, καθώς οι κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις ξηλώνονται η μια μετά την άλλη στο πλαίσιο της «ελεύθερης οικονομίας» και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

Το 64% των Ρουμάνων και των Τσέχων εκτιμούν ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται και μετά τη συνταξιοδότηση, σύμφωνα με διεθνή έρευνα της ING, στην οποία συμμετείχαν 14.695 ερωτηθέντες από 15 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο ορισμός της “συνταξιοδότησης” με την παραδοσιακή έννοια σύντομα θα εξαλειφθεί, σύμφωνα με την ING… Και απ’ ότι φαίνεται οι εργαζόμενοι θα εργάζονται πλέον μέχρι να πεθάνουν!

Έξι στους δέκα Ρουμάνους (ποσοστό 58%) δήλωσαν ότι οι αποταμιεύσεις τους είναι χαμηλότερες από τρεις μισθούς, ενώ επτά στους δέκα (69%) ανέφεραν ότι δεν μπορούν να αποταμιεύσουν λόγω μικρού εισοδήματος.

Στο σύνολο των 15 χωρών, τρεις στους δέκα ερωτηθέντες (ποσοστό 29%) δήλωσαν ότι δεν ξέρουν πότε θα συνταξιοδοτηθούν, ενώ το 11% σημείωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για το υπόλοιπο της ζωής του. Το 42% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι οι αποταμιεύσεις τους είναι λιγότερες από τρεις μισθούς.

ΠΗΓΗ: atexnos.gr