«Η αναστολή του ΓεΣΥ θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη εφαρμογή του»Το ΓεΣΥ είναι η μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση των τελευταίων δεκαετιών, πρέπει να προχωρήσει η εφαρμογή του και η οποιαδήποτε αναστολή θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη εφαρμογή του και την αντικατάστασή του με κάτι άλλο, το οποίο δεν θα ανταποκρίνεται στην ανάγκη των ασθενών, διεμήνυσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σχολιάζοντας σήμερα την πρόταση της ΟΕΒ για το θέμα για μετάθεση της έναρξης καταβολής των εισφορών στο ΓεΣΥ.

Ξεκαθάρισε πως το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο οι αποφάσεις οι οποίες έχουν ληφθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων να προχωρήσουν, προσθέτοντας ότι την ευθύνη για την εφαρμογή του ΓεΣΥ την έχει η Κυβέρνηση.

Πρόσθεσε ότι τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν ως αδυναμίες της Κυβέρνησης για την υλοποίηση του ΓεΣΥ δεν πρέπει να αποτελέσουν σε καμιά περίπτωση άλλοθι για τον οποιονδήποτε για να απαιτεί είτε την αναστολή είτε την ακύρωση της εφαρμογής του. Υπενθύμισε ότι η ΟΕΒ διαφωνούσε από την αρχή με την εφαρμογή του και το ΑΚΕΛ δεν δέχεται αυτό που λέει η ΟΕΒ, ότι  ενώ συμφωνεί με την εφαρμογή του ΓεΣΥ ζητά την αναστολή. Πρόσθεσε ότι η άποψη της ΟΕΒ να διαφωνεί είναι κατανοητή, αλλά υπάρχουν αποφάσεις που θα πρέπει να εφαρμοστούν.