Έγκαιρη πληρωμή συντάξεων ζητά η ΕΚΥΣΥ

262

Επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας απέστειλε χθες η ΕΚΥΣΥ με την οποία ζητά την έγκαιρη -αν είναι δυνατόν από σήμερα- πληρωμή των συντάξεων και της μικρής επιταγής.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν οι ηλικιωμένοι μέσω βοήθειας που θα έχουν από το οικογενειακό τους περιβάλλον να πληρωθούν σιγά-σιγά (εφ’όσον θα υπάρχει περιθώριο χρόνου) χωρίς να τρέχουν όλοι μαζί στις τράπεζες το τέλος του μήνα, αλλά να έχουν ένα περιθώριο π.χ. από 24-31/3/2020, αναφέρει στην επιστολή.

Αυτούσια η επιστολή της ΕΚΥΣΥ προς την Υπουργό Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου:

“Αγαπητή Κυρία Υπουργέ,

Έγκαιρη πληρωμή συντάξεων και μικρής επιταγής

Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει ολόκληρο το Κυπριακό λαό, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και τις ευάλωτες ομάδες.

Επειδή οι ηλικιωμένοι μας είναι υποχρεωμένοι να τηρούν με προσοχή και κατά γράμμα τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, να παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και να περιοριστούν στο σπίτι τους, είναι η παράκληση μας όπως τα εμβάσματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς για την σύνταξη Μαρτίου όπως και για τη μικρή επιταγή των χαμηλοσυνταξιούχων γίνουν το συντομότερο. Και τα δύο εμβάσματα εισηγούμαστε να γίνουν την ίδια ημερομηνία. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν οι ηλικιωμένοι μέσω βοήθειας που θα έχουν από το οικογενειακό τους περιβάλλον να πληρωθούν σιγά-σιγά (εφ’όσον θα υπάρχει περιθώριο χρόνου) χωρίς να τρέχουν όλοι μαζί στις τράπεζες το τέλος του μήνα, αλλά να έχουν ένα περιθώριο π.χ. από 24-31/3/2020.

Έγκαιρος προγραμματισμός θα πρέπει να γίνει κατά την εκτίμηση μας και για τη πληρωμή Απριλίου και για το Πασχαλινό επίδομα.

Βέβαιοι για την ανταπόκριση σας

Με εκτίμηση

Κώστας Σκαρπάρης
Γ. Γραμματέας ΕΚΥΣΥ”