Απεργία εργαζομένων ΟΕΔΑ Πεντακώμου, από την ερχόμενη Δευτέρα

323

Σε απεργία μέχρι την καταβολή του μισθού τους, κατέρχονται από την ερχόμενη Δευτέρα, 9 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ), στο Πεντάκωμο.
 
Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των συντεχνιών ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ Λεμεσού, η απεργία αποφασίστηκε σε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, μετά από ενημέρωση που έτυχαν για την αδυναμία της διαχειρίστριας εταιρείας να καταβάλει τους μισθούς Φεβρουαρίου, καθώς και άλλες οφειλές στα διάφορα εργατικά ταμεία.
 
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις συντεχνίες, η εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις έναντι των εργαζομένων, γιατί υπόκειται σε οικονομική χειραγώγηση από τον εργοδότη  (Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων), ο οποίος δεν έχει καταβάλει σημαντικά χρηματικά ποσά στην εταιρεία.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται το πρόβλημα της μη έγκαιρης καταβολής μισθών και ωφελημάτων, αναφέρουν οι συντεχνίες και σημειώνουν πως οι εργαζόμενοι αποφάσισαν όπως προχωρήσουν στα απεργιακά μέτρα έως ότου καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα τους.