Απεργούν κατά της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών στον Δήμο Πάφου

335

Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία περισυλλογής σκυβάλων του Δήμου Πάφου σε Γενική συνέλευση αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας την Τρίτη 3/3/2020 με ώρα έναρξης την 00.01.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν δυναμικά στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάφου να προχωρήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας αυτής και την παραχώρηση της στον ιδιωτικό τομέα.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που στηρίζουν την απόφαση των εργαζομένων ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ΟΗΟ-ΣΕΚ και ΔΕΕΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ, με ανακοίνωση τους τονίζουν πως είχαν αρκετές φορές στο παρελθόν προειδοποιήσει το Δήμο ότι σε μια τέτοια απόφαση θα αντιδρούσαν δυναμικά με την παραχώρηση τέτοιων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα.
Οι εργαζόμενοι καλούν το Δημοτικό Συμβούλιο να ακυρώσει την απόφαση του και να προχωρήσει σε άλλες διευθετήσεις σε συνεννόηση με το συνδικαλιστικό κίνημα και οι οποίες θα έχουν ως κύριο άξονα τους την παραμονή του κλάδου στο Δήμο και την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών στους δημότες και την εφαρμογή ρυθμισμένων εργασιακών σχέσεων στο κλάδο.
Οπως υπογραμμίζουν οι Συντεχνίες, η 24ωρη αυτή απεργιακή κινητοποίηση είναι προειδοποιητική και ανάλογα με τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τα μέτρα.
Επίσης απευθύνονται στους δημότες ζητώντας την κατανόηση τους για την ταλαιπωρία που η απεργία αυτή θα τους δημιουργήσει, “πρέπει όμως να κατανοήσουν τόσο σαν δημότες όσο και σαν εργαζόμενοι και ενεργά μέλη της κοινωνίας, ότι αν περάσουν τέτοιες πολιτικές οι συνέπειες θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό, γι αυτό και ζητούμε την συμπαράσταση τους”.