Εκστρατεία ενημέρωσης και προετοιμασίας των εργαζομένων στα ξενοδοχεία για δυναμική αντίδραση

282

Οι Συντεχνίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ ξεκινούν εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζομένων και προετοιμασίας τους για δυναμική αντίδραση σε περίπτωση αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας στο στάδιο της μεσολάβησης του Υπουργείου Εργασίας για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης.

Σε ανακοίνωση τους οι δύο Συντεχνίες αναφέρουν ότι συνήλθαν χθες Πέμπτη, σε κοινή συνεδρία, τα Συμβούλια των Συντεχνιών των εργαζομένων στα ξενοδοχεία ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ.
Τα Συμβούλια συζήτησαν το θέμα της πορείας ανανέωσης της Συλλογικής Σύμβασης η οποία έληξε στις 31/12/2018, ύστερα από το αδιέξοδο στις απευθείας διαπραγματεύσεις με τους ξενοδόχους και της παραπομπής της διαφοράς στη μεσολαβητική υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Οι δύο Συντεχνίες επαναβεβαιώνουν την αποφασιστικότητα τους να διεκδικήσουν δυναμικά και μέχρι τέλους τα αιτήματα τους τα οποία θεωρούν δίκαια και πλήρως δικαιολογημένα.
ΕΚφράζουν την ελπίδα ότι οι ξενοδόχοι θα αλλάξουν την άτεγκτη στάση που τηρούν ώστε να επιτευχθεί το συντομότερο συμφωνία για την ανανέωση της σύμβασης.
Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η έναρξη εκστρατείας ενημέρωσης των εργαζομένων και προετοιμασίας τους για δυναμική αντίδραση σε περίπτωση αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας στο στάδιο της μεσολάβησης του Υπουργείου Εργασίας.

Τα δύο Συμβούλια καλούν τόσο τους ξενοδόχους όσο και το Υπουργείο Εργασίας να αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η ασυδοσία κι εκμετάλλευση των εργαζομένων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία κι ότι η ομαλότητα και η εργατική ειρήνη θα διασφαλιστεί μέσα από την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων και κυρίως για επαναφορά των ωφελημάτων που παραχωρήθηκαν το 2013 και νομική ρύθμιση της ισχύος της Συλλογικής Σύμβασης.