Κάτω τα χέρια από τη Συρία

341

Η ΠΕΟ στηρίζει την εκδήλωση καταδίκης της εισβολής της Τουρκίας στη Συρία που διοργανώνει το ΠΣΕ και καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το παρόν τους.

Ανακοίνωση ΠΣΕ:

“Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καλεί τον κάθε φιλειρηνιστή κάτοικο Κύπρου, όπως δώσει το παρών του στην Εκδήλωση καταδίκης της εισβολής της Τουρκίας στη Συρία που διοργανώνει το ΠΣΕ το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, ώρα 10:00 πμ, στην πλατεία στο άνοιγμα της οδού Λήδρας στη Λευκωσία.

Καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη επίθεση στο λαό της Συρίας και την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, σε περιοχή που κατοικείται κυρίως από Κούρδους. Καταδικάζουμε τα σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο της περιοχής, οι οποίες ευθύνονται για την ενίσχυση και χρηματοδότηση των Τζιχαντιστών που εξαπέλυσαν πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση του εκλελεγμένου Προέδρου Άσαντ.

Αντιστεκόμαστε στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για αναδιάταξη και έλεγχο της περιοχής και τις ενεργειακές πηγές στη Μέση Ανατολή. Η βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού που εντείνεται στην περιοχή μας σπρώχνει καθημερινά όλους τους λαούς της περιοχής στο χείλος ενός γενικευμένου καταστροφικού πολέμου.

Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον πολύπαθο λαό της Συρίας και στους Κούρδους στη βόρεια Συρία, όπου οι ΝΑΤΟϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τα ανδρείκελα τους στην περιοχή δεν σταματούν να αιματοκυλούν, εδώ και πολλά χρόνια.

Ο πόλεμος και η αιματοχυσία πρέπει να τερματιστεί άμεσα! Απαιτούμε να τερματιστούν οι παρεμβάσεις στη Συρία και να σεβαστούν όλοι την κυριαρχία του λαού της. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα του λαού της Συρίας για ειρήνη, ελευθερία, δημοκρατία, μακριά από πολέμους, εισβολές και κατοχές από ξένες δυνάμεις.

Κάτω τα χέρια από τη Συρία!
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΛΑΟ”