Μαζικές συλλήψεις διαδηλωτών στο Παρίσι

290

Η αστυνομία του Παρισιού συνέλαβε πάνω από 30 ανθρώπους χθες Σάββατο έπειτα από συγκρούσεις με διαδηλωτές που συμμετείχαν στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με το δίκτυο Franceinfo, υπήρξαν εντάσεις στην περιοχή του Gare de l`Est, ενός από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Παρισιού. Το κίνημα των “κίτρινων γιλέκων” καθώς και τα δυνδικάτα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις του εναντίον των πολιτικών του προέδρου του Εμανουέλ Μακρόν για πάνω από έναν χρόνο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το κίνημα των “κίτρινων γιλέκων” ενώθηκε με τα συνδικάτα στις πορείες εναντίον των μεταρρυθμίσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση στις συντάξεις και ευρύτερα στο ασφαλιστικό σύστημα.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών των συνδικάτων υπάρχει αποφασιστικότητα οι κινητοποιήσεις εναντίον των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό να συνεχιστούν. Η συνδικαλιστική ένωση κάλεσε τα μέλη και τους υποστηρικτές της να συμμετάσχουν στην επόμενη μαζική κινητοποίηση, την 24η Ιανουαρίου.

Οι κινητοποιήσεις εναντίον των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν διαρκούν πάνω από έξι εβδομάδες.