Με απειλές και ντου το ευχαριστώ προς τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία

587

Παγκόσμια μέρα Υγείας χθες και ήταν αφιερωμένη στους εργαζομένους στον τομέα της Υγείας με αφορμή τον τιτάνιο αγώνα κατά του κορωνοϊού. Μια ομάδα εργαζομένων που πληρώνουν βαρύ κόστος με πολλές απώλειες.

Πολλοί χαρακτήρισαν τον αγώνα κατά του κορωνοϊού ως «πόλεμο». Σε αυτόν τον «πόλεμο» λοιπόν η εμπροσθοφυλακή είναι οι εργαζόμενοι στην Υγεία γι’ αυτό και μετρούν πολλούς θανάτους. Είναι οι άνθρωποι που με πλήρη επίγνωση του κινδύνου έρχονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς αφού τάχθηκαν στο καθήκον για τη φροντίδα και νοσηλεία των συνανθρώπων τους.

Μέσα λοιπόν σε αυτά τα πλαίσια, στην Κύπρο αντί το κράτος να τιμά και να ευγνωμονεί αυτούς τους εργαζόμενους, έστειλε φιρμάνι στο νοσοκομείο Αναφοράς ότι “σε περίπτωση επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, χωρίς μάσκα προστασίας, ο υπάλληλος θα υποχρεούνται να μπει σε καραντίνα άνευ απολαβών”!

Στην Ελλάδα δε, η συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γιατρών σε μεγάλο νοσοκομείο διακόπηκε βίαια μετά το ντου αστυνομικών σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Στην πραγματικότητα η αλληλεγγύη και η πραγματική ευγνωμοσύνη εκφράζεται έμπρακτα μόνο από τον ίδιο τον λαό και όχι από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις. Μην ξεχνάμε ότι σήμερα οι λαοί της Ευρώπης πληρώνουν με τη ζωή τους τις ελλείψεις που δημιούργησαν οι πολιτικές λιτότητας και συρρίκνωσης του κράτους από αυτές τις κυβερνήσεις που εφαρμόζουν πολιτικές λιγότερου κράτους και περισσότερης ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε όλους τους τομείς όπως ασφαλώς και στον τομέα της Υγείας.