Μπαλάκι μεταξύ κυβέρνησης και εταιρειών λεωφορείων έγιναν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι

287

Αλληλοεπίρριψη ευθυνών μεταξύ της εταιρείας λεωφορείων «Ζήνων» και του Υπουργείου Μεταφορών και στη μέση οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι.

Σε επ’ αόριστον απεργία κατήλθαν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία Ζήνων Λάρνακας αφού η εταιρεία συνεχίζει να μην καταβάλλει τους μισθούς τους και παρακρατεί τις αποκοπές στα διάφορα Ταμεία τους.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση των Συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, ΔΕΕ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΟΚ, αναφέρεται ότι η εταιρεία Λεωφορεία Λάρνακας ΖΗΝΩΝΑΣ δεν κατέβαλε μέχρι στιγμής το μισθό των εργαζομένων.
 
Ταυτόχρονα αναφέρουν ότι η εταιρεία παρακρατεί τις αποκοπές στα διάφορα Ταμεία των Εργαζομένων (Ταμεία Προνοίας, ευημερίας, υγείας, συνδρομές) με τελευταία καταβολή τον Φεβρουάριο.
 
Ωστόσο, όπως και στο παρελθόν, οι εταιρίες λεωφορείων επιρρίπτουν την ευθύνη στην κυβέρνηση και αντιστρόφως.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας λεωφορείων «Ζήνων», Παντελής Παντελίδης επέρριψε στο κράτος την ευθύνη για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, ισχυρισμό που απέρριψε το Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο γνωστοποίησε δια μέσου της Υπουργού Βασιλικής Αναστασιάδου, ότι τα χρήματα για πληρωμή των μισθών έχουν καταβληθεί στην εταιρεία.

Η κατάσταση αυτή χρονολογείται και η κυβέρνηση παρουσιάζεται εντελώς αδύνατη για να επιλύσει οριστικά το πρόβλημα με τις εταιρίες λεωφορείων.