Οι κυβερνητικές εξαγγελίες δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το στεγαστικό

321

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΕΟ σχολιάζοντας τις σημερινές κυβερνητικές εξαγγελίες για το στεγαστικό, πέντε μόλις μέρες πριν τις εκλογές!

Οι σημερινές εξαγγελίες έστω και προεκλογικά της κυβέρνησης για τα θέματα της στέγης δείχνουν ότι επιτέλους πείστηκε η κυβέρνηση να αναγνωρίσει ότι υπάρχει πρόβλημα στέγης, σημειώνει η ΠΕΟ προσθέτοντας ωστόσο ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι προφανές ότι δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις ανάγκες και τις προσδοκίες των μη προνομιούχων, των χαμηλόμισθων νεαρών ζευγαριών για απόκτηση της δικής τους στέγης, τα προβλήματα της φοιτητικής στέγης και την αδυναμία κάλυψης από τις χαμηλόμισθες νεαρές οικογένειες των ψηλών ενοικίων. Πρόκειται για περιορισμένης εμβέλειας και αποτελεσματικότητας εξαγγελίες που παρά το γεγονός ότι επενδύονται με τον τίτλο της κοινωνικής στέγης απέχουν κατά πολύ από αυτό το στόχο.

Αντίθετα εκείνο που από την πρώτη ανάγνωση γίνεται προφανές είναι ότι οι πόροι διοχετεύονται σε κίνητρα και παραχωρήσεις σε επιχειρηματίες γης παρά σε σχέδια οικονομικής στήριξης για τα άτομα που έχουν ανάγκη σε απόκτηση δικής τους στέγης, τονίζει η ΠΕΟ.

“Όπως είναι γνωστό με πρωτοβουλία της ΠΕΟ έχει συσταθεί Κοινωνική Πλατφόρμα για το δικαίωμα στη στέγη. Οι σημερινές εξαγγελίες κάνουν ακόμα πιο έντονη την ανάγκη το επόμενο χρονικό διάστημα να αγωνιστούμε για ολοκληρωμένη κοινωνικά προσανατολισμένη στεγαστική πολιτική”, υπογραμμίζει η ΠΕΟ.