Οι Σαουδάραβες “κολλητοί” του Προέδρου

293

Η αίτηση για πολιτογράφηση του Σαουδάραβα ιδιοκτήτη αεροσκάφους που χρησιμοποιήθηκε σε ταξίδια του Προέδρου της Δημοκρατίας θα έπρεπε να είχε απορριφθεί, σύμφωνα με την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Σημειώνεται ότι τρία αδέλφια της οικογένειας αιτήθηκαν πολιτογράφηση και την πήραν κατ’ εξαίρεση. Η αίτηση για πολιτογράφηση υποβλήθηκε συλλογικά για τα τρία αδέλφια και τρία άλλα πρόσωπα. Επισημαίνεται ότι, με την παραχώρηση κυπριακής υπηκοότητας στα 6 πιο πάνω πρόσωπα παραχωρήθηκε υπηκοότητα και σε 36 μέλη των οικογενειών τους (συζύγους και τέκνα), 19 από τα οποία ήταν μέλη της οικογένειας των τριών αδελφών.

Αυτή λοιπόν η πολυμελής οικογένεια στενών φίλων της οικογένειας Αναστασιάδη δεν εντάσσεται σε αυτούς του «Τρίτου Αττίλα» ούτε σε αυτούς της «έκρηξης» του «μεταναστευτικού». Οι Σαουδάραβες «κολλητοί» είναι αδελφοί μας. Έχουμε ίδια ταυτότητα, ίδια υπηκοότητα.

Μπορεί οι άνθρωποι αυτοί να πήραν παράτυπα (κατ’ εξαίρεση όπως βάφτισαν την παρατυπία) την πολιτογράφηση αλλά μην ξεχνάτε κύριε Ελεγκτή ότι στήριξαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε μια πολύ δύσκολη στιγμή.

Φανταστήκατε κύριε Ελεγκτή να είσαστε οικογενειακώς στο αεροδρόμιο, να ψάχνετε πτήση για Σεϋχέλλες και να εμφανίζεται μπροστά σας ένας καλός Σαμαρείτης (Σαουδάραβας στην περίπτωση του δικού μας παραμυθιού) για να σας μεταφέρει στον εξωτικό σας προορισμό;

Το δοκίμασα κι εγώ αλλά τζίφος. Εδώ και χρόνια πάω στην μαρίνα της Λεμεσού και περιμένω το γιοτ κάποιου κρίσου να με πετάξει μέχρι την Χαβάη. Κανένας δεν φιλοτιμήθηκε να με κουβαλήσει με το σκάφος του.

ΛΑΜΟΓΙΟ