Ο εργοδότης παρανομεί, η κυβέρνηση αδυνατεί και η απεργία συνεχίζεται

331

Χωρίς αποτέλεσμα, ολοκληρώθηκε η σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των απεργών εργαζομένων της εταιρείας «Ζήνων» Λάρνακας, στα Υπουργεία Μεταφορών και Εργασίας.

Ως εκ τούτου οι οδηγοί συνεχίζουν την επ΄αόριστον απεργία στην οποία κατέρχονται από χθες, Τρίτη, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους αφού παραμένουν απλήρωτοι για τον μήνα Ιούνιο.

Από την πλευρά της η Υπουργός Μεταφορών είπε ότι επεξεργάζεται κάποιες προτάσεις οι οποίες θα γνωστοποιηθούν αύριο στις Συντεχνίες των εργαζομένων, αφού το Υπουργείο θα έχει λάβει τις απαντήσεις που αναμένει σήμερα από την εταιρεία.

Από πλευράς τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων προειδοποίησαν πως εάν αύριο δεν υπάρξει θετική κατάληξη, θα μελετήσουν κλιμάκωση των μέτρων, τονίζοντας πως δεν θεωρούν ότι οι υποχρεώσεις του Υπουργείου Μεταφορών εξαντλούνται στην καταβολή στην εταιρεία του ποσού, που αφορά τους μισθούς των οδηγών.

Ο ΓΓ της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ Άθως Ελευθερίου, απευθυνόμενους στους απεργούς, μετά από τη συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας, είπε ότι απαίτησαν από την Υπουργό Μεταφορών να βρει τρόπους να καταβληθούν οι μισθοί. «Εμείς δεν δεχτήκαμε ότι οι υποχρεώσεις του Υπουργείου Μεταφορών τελειώνουν στο γεγονός ότι έχει πληρώσει το ποσό που αφορά το μισθό σας και μας έχουν ζητήσει να περιμένουμε μέχρι αύριο γιατί σήμερα αναμένουν την απάντηση του εργοδότη», ανέφερε.

Εξήγησε ότι αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών και ακολούθως θα γνωστοποιηθεί στους εργαζόμενους η θέση του Υπουργείου. «Ευχόμαστε κι ελπίζουμε η θέση τους να είναι τέτοια που να λύει το πρόβλημα να πληρωθεί ο μισθός σας, διαφορετικά, ναι, θα μελετήσουμε περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων», προειδοποίησε.

Όσον αφορά τη συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, οι συντεχνίες ζήτησαν, σύμφωνα με τον κ. Ελευθερίου, εφόσον υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία που υποχρεώνει τον εργοδότη να καταβάλλει στο τέλος του μήνα τους μισθούς των εργαζομένων, να προχωρήσουν με ποινικές διαδικασίες εναντίον των εργοδοτών.

Η απεργία συνεχίζεται και σήμερα και αύριο, εν αναμονή των απαντήσεων του Υπουργείου Μεταφορών, είπε ο ΓΓ της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ, επαναλαμβάνοντας πως αν μέχρι αύριο αργά το απόγευμα δεν υπάρξει θετική εξέλιξη, τότε θα μελετήσουν περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων, τα οποία θα αποφασιστούν από τους εργαζόμενους.

«Εμείς έχουμε ζητήσει πρώτον, άμεσα να πληρωθούν οι μισθοί για να επανεκκινήσουν τα λεωφορεία και αμέσως μετά θέλουμε να συνεχιστούν οι συζητήσεις και να λυθεί το θέμα οριστικά. Για να μη βρεθούμε στο τέλος του Ιούλη στο ίδιο έργο θεατές για πολλοστή φορά», ανέφερε.