ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ: Αφανείς ήρωες οι ωρομίσθιοι στα νοσοκομεία

585

Ιδιαίτερη μνεία στους ωρομίσθιους εργαζομένους των δημόσιων νοσοκομείων κάνει η ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ που με ανακοίνωση της μιλά για αφανείς ήρωες του βασικού κρίκου της αλυσίδας για αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Συντεχνία διαμηνύει ότι βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και σημειώνει ότι παρά την υποστελέχωση που υπάρχει στα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι καταβάλουν μια αξιέπαινη προσπάθεια σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες εργασίας.

Με αφορμή τις σοβαρές ελλείψεις που αφορούν και την υγεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία η ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ στέλνει παράλληλα και μήνυμα προς την κυβέρνηση τονίζοντας τη σημασία να λαμβάνονται από το ίδιο το κράτος όλα τα προστατευτικά μέτρα για την υγεία και ασφάλεια αυτών των εργαζόμενων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τους εργαζόμενους και τις αρμόδιες Αρχές του ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού και των Σχολικών Εφοριών για επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που προκύπτουν με στόχο τη διασφάλιση της εργασιακής προστασίας των δικαιωμάτων και ασφάλειας στην εργασία τους. Η επικοινωνία είναι συνεχής με καθοριστικές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις της Συντεχνίας μας.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνουμε στον τομέα του ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων οι οποίοι είναι οι αφανείς ήρωες του βασικού κρίκου της αλυσίδας για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού (Covid-19). Το ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό που εργάζεται σε όλους τους τομείς εργασίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης μαζί με άλλους επαγγελματίες Υγείας. Παρά την υποστελέχωση που υπάρχει στα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι καταβάλουν μια αξιέπαινη προσπάθεια να φέρουν σε πέρας τα καθήκοντα τους σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες εργασίας. Ο στόχος είναι να κρατήσουν σε ψηλά επίπεδα τους κανόνες υγιεινής στις προσφερόμενες υπηρεσίες τους, την ποιοτική φροντίδα και προσφορά τους προς τους ασθενείς.

Τονίζουμε παράλληλα τη σημασία να λαμβάνονται από το ίδιο το κράτος όλα τα προστατευτικά μέτρα για την υγεία και ασφάλεια αυτών των εργαζόμενων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Τέλος, η ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους που δίνουν αυτή τη μάχη ότι βρίσκεται σε εγρήγορση και στέκεται δίπλα τους σε αυτό τον αγώνα.»