ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ: Δεν θα ανεχθούμε την τιμωρία εργαζομένου που θα προσβληθεί από κορωνοϊό

390

Το μήνυμα ότι η Συντεχνία δεν θα ανεχθεί τη θυματοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια, στέλνει η ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ Λάρνακας με αφορμή την χθεσινή απειλητική επιστολή του ΟΚΥΠΥ προς το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “σε περίπτωση επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, χωρίς μάσκα προστασίας, ο υπάλληλος θα υποχρεούνται να μπει σε καραντίνα άνευ απολαβών”.

Ο ΕΓ της ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ Λάρνακας Κώστας Κωμίτης απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Γιώργο Καροτσάκη Εκτελεστικό Διευθυντή ΟΚΥΠΥ Λάρνακας – Αμμοχώστου διαμηνύοντας ότι η Συντεχνία δεν θα ανεχθεί να τιμωρηθεί ο όποιος εργαζόμενος γιατί μέσα σ΄ αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες  με εξαντλητικά ωράρια, έτυχε να προσβληθεί από τον κορωνοϊό, γιατί έτυχε να έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Σημειώνει παράλληλα ότι είναι ευθύνη της Διεύθυνσης των νοσηλευτηρίων, να παρέχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, για την ατομική προστασία για όλους όσους εργάζονται στα νοσηλευτήρια.

Αυτούσια η επιστολή:

«Λάρνακα, 7 Απριλίου 2020

Προς

Κύριο Γιώργο Καροτσάκη

Εκτελεστικό Διευθυντή ΟΚΥΠΥ

Λάρνακας – Αμμοχώστου

Αξιότιμες Κύριε,

Θέμα: Επιστολή στο προσωπικό για αποκοπή μισθού, λόγω αναγκαστικής άδειας απουσίας από την εργασία, λόγω κορωνοϊού

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι συμφωνούμε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να λαμβάνουν τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας, για αποφυγή όσο το δυνατό κρούσματα μέσα στο προσωπικό πρώτης γραμμής, στην μάχη κατά της πανδημίας.

Όμως είναι ευθύνη της Διεύθυνσης των νοσηλευτηρίων, να παρέχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, για την ατομική προστασία για όλους όσους εργάζονται στα νοσηλευτήρια.

Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ο όποιος εργαζόμενος γιατί μέσα σ΄ αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες  με εξαντλητικά ωράρια, έτυχε να προσβληθεί από τον κορωνοϊό, γιατί έτυχε να έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Με εκτίμηση,

Κώστας Κωμίτης

Επαρχιακός Γραμματέας ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ Λάρνακας»