Πασχαλινό επίδομα με τα προηγούμενα κριτήρια ζητά η ΕΚΥΣΥ

410

Επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας απέστειλε την περασμένη Παρασκευή η ΕΚΥΣΥ ζητώντας  την παραχώρηση   του πασχαλινού επιδόματος με βάση τα κριτήρια που ίσχυαν πριν από  τη σημαντική διαφοροποίηση τους.

Με βάση τα κριτήρια που  έχουν καθοριστεί τα τελευταία χρόνια αλλά  και την περσυνή  απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δυστυχώς η μεγάλη πλειοψηφία ακόμη και των  χαμηλοσυνταξιούχων  εξακολουθούν να μην δικαιούνται το πασχαλινό επίδομα.

Αυτούσια η επιστολή της ΕΚΥΣΥ:

«Ως ΕΚΥΣΥ  έχουμε αποταθεί  στο Υπουργείο  σας αρκετές φορές και έχουμε εισηγηθεί  να επανέλθουν τα δικαιώματά των συνταξιούχων στο σημείο που ήταν πριν από τις  αποκοπές που έγιναν για να αποκατασταθεί η ζημιά που έχουν υποστεί. 

Σε μερικές  μέρες  θα έχουμε τις γιορτές του Πάσχα.

Με την ευκαιρία  αυτή   επαναφέρουμε την  εισήγηση μας  για παραχώρηση   του πασχαλινού επιδόματος με βάση τα κριτήρια που ίσχυαν πριν από  την σημαντική διαφοροποίηση τους.

Με βάση τα κριτήρια που  έχετε καθορίσει τα τελευταία χρόνια αλλά   και την περσυνή   

απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δυστυχώς η μεγάλη πλειοψηφία ακόμη και των  χαμηλοσυνταξιούχων   εξακολουθούν να μην δικαιούνται το πασχαλινό επίδομα .

Συγκεκριμένα, για την περίπτωση ενός συνταξιούχου, το κριτήριο παρέμεινε στις 6,500 ευρώ ετήσιο εισόδημα ενώ για ζευγάρι συνταξιούχων  στις 11,000 ευρώ ετήσιο εισόδημα. .
Σημειώνουμε ότι  “το όριο της φτώχειας για ένα άτομο είναι €10324 το χρόνο ενώ το κριτήριο για το πασχαλινό επίδομα παρέμεινε με βάση την περσυνή  απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στα €6500. Για το νοικοκυριό 2 ατόμων το όριο της φτώχειας είναι €15486 το χρόνο και το εισοδηματικό κριτήριο για το πασχαλινό επίδομα για τα 2 άτομα παρέμεινε στις €11000 ετησίως. Δηλαδή είναι σημαντικά μειωμένο το  εισοδηματικό κριτήριο για το πασχαλινό επίδομα σε σχέση με το όριο της φτώχειας”

Αναμένουμε ότι φέτος θα διαφοροποιήσετε τα  εισοδηματικά κριτήρια  και θα   πληρωθούν οι συνταξιούχοι έγκαιρα.»