Στο ίδιο έργο θεατές… πάλι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στη Ζήνων

307

Σε επ’αόριστον απεργία κατέρχονται από αύριο Τρίτη 2 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία Ζήνων Λάρνακας αφού η εταιρεία συνεχίζει να μην καταβάλλει τους μισθούς τους και παρακρατεί τις αποκοπές στα διάφορα Ταμεία τους.

Σε γραπτή ανακοίνωση των Συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, ΔΕΕ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΟΚ, αναφέρεται ότι η εταιρεία Λεωφορεία Λάρνακας ΖΗΝΩΝΑΣ δεν κατέβαλε μέχρι στιγμής το μισθό των εργαζομένων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και αν καταβληθούν οι μισθοί των εργαζομένων θα είναι κατά 50% μειωμένοι.

Προστίθεται ότι «σύμφωνα με το Νόμο κάθε εργοδότης είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει στο τέλος κάθε μήνα το μισθό των εργαζομένων και όχι μέρος του μισθού. Ταυτόχρονα η εταιρεία παρακρατεί τις αποκοπές στα διάφορα Ταμεία των Εργαζομένων (Ταμεία Προνοίας, ευημερίας, υγείας, συνδρομές) με τελευταία καταβολή τον Φεβρουάριο».

Οι εργαζόμενοι, συνεχίζει η ανακοίνωση «έχουν επιδείξει τεράστια υπομονή και κατανόηση όλα αυτά τα χρόνια για τα προβλήματα με το στόλο της εταιρείας, τα πολλαπλά μηχανικά προβλήματα και την εργασία υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η μη καταβολή του μισθού τους για τον μήνα Ιούνιο είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι κατέρχονται από αύριο Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 σε επ’ αόριστον απεργία».

Οι Συντεχνίες επαναλαμβάνουν για πολλοστή φορά τη διαχρονική τους θέση  ότι «οι εργαζόμενοι δε μπορούν να είναι το μέσο για να επιλύονται οι διαφορές μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και της Εταιρείας. Καλούμε έστω και την υστάτη την Εταιρεία Λεωφορεία Λάρνακας ΖΗΝΩΝΑΣ να σεβαστεί τους εργαζόμενους και την εργασία που της παράσχουν και να τους καταβάλει τον μισθό τους καθώς και τις αποκοπές στα διάφορα Ταμεία τους».

Καλούν επίσης «τις αρμόδιες Υπουργούς Μεταφορών και Εργασίας να παράσχουν τις καλές τους υπηρεσίες ώστε να επιλυθεί το μόνιμο πια πρόβλημα της καταβολής των μισθών των εργαζομένων που μένουν κάθε μήνα εκτεθειμένοι και δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».