200 ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ


Περίπου 200 έργα τέχνης Ε/κ που είχαν μείνει μετά το 1974 στα κατεχόμενα, αφορά η απόφαση να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους που λήφθηκε την Τρίτη στη συνάντηση των δύο ηγετών Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με την συμπρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό, Αντρούλλα Βασιλείου.

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Βασιλείου ανέφερε ότι κάπου 200 έργα τέχνης που βρέθηκαν σε διάφορα σπίτια και δημόσιους χώρους στην Αμμόχωστο, μετά το 1974, μαζεύτηκαν με σεβασμό από τους Τ/κ, προστατεύτηκαν και τώρα ο κ. Ακιντζί ανακοίνωσε ότι θα επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους μέσω της Δικοινοτικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό. “Φυσικά αυτό θα γίνει αφού ληφθούν όλα τα πρακτικά και νομικά μέτρα για να διαχειριστούμε σωστά αυτή τη σημαντική περιουσία των Ε/κ και για να βεβαιωθούμε ότι αυτά τα έργα θα καταλήξουν στη κατοχή των νόμιμων ιδιοκτητών τους”, προσθέτει.

Η κ. Βασιλείου αναφέρει ότι ευελπιστεί πως η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει στη βελτίωση της από καιρού λαβωμένης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.