ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ! Αρχή ΛιμένωΝ: Οι Η.Ο. δεν ανήκουν στην κυβέρνηση αλλά στον λαό

Της Αντριάνας Μιχαήλ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ σύγκρουσης συμφερόντων! Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αρχής Λιμένων είναι ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικοποίησης

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΑΛΑ! Η κυβέρνηση ωθεί την Αρχή Λιμένων στην οικονομική καταστροφή με την εμμονή της στην εξαγορά μιας προβληματικής εταιρείας, του Συνδέσμου Αδειούχων Αχθοφόρων, τα χρέη της οποίας θα επωμιστεί η Αρχή

ΣΚΑΝΔΑΛΟ εκατοντάδων εκατομμυρίων στη Λάρνακα! Η αρχική συμφωνία για την επένδυση ήταν ύψους περίπου 700-800 εκατ. ευρώ και τώρα περιορίζεται στα 125 εκατ. ευρώ

Η ΠΕΟ είναι αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων Ημικρατικών Οργανισμών, όχι μόνο γιατί έγνοια της ως Συντεχνία είναι η προστασία των εργαζομένων αλλά κυρίως γιατί έγνοια της είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον του λαού και του τόπου μας. Είναι αποδεδειγμένο από την εμπειρία άλλων χωρών που προέβησαν σε ιδιωτικοποιήσεις Ημικρατικών Οργανισμών ότι μεγάλος χαμένος βγαίνει το κράτος και οι πολίτες.
Η Αρχή Λιμένων με κέρδη το 2014 πέραν των 30 εκατ. ευρώ σε καιρό κρίσης, θα ξεπουληθεί μαζί με την Αρχή Ηλεκτρισμού και την Αρχή Τηλεπικοινωνιών για μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και όχι για οικονομικούς λόγους, όπως αρχικά προφασιζόταν η κυβέρνηση, αλλά εξαιτίας των ιδεολογικών αγκυλώσεων της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη.
Το «Ε.Β.» συνεχίζοντας τα ζωντανά ρεπορτάζ στους τρεις κερδοφόρους Ημικρατικούς Οργανισμούς, επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα το λιμάνι Λεμεσού και συνομίλησε με εργαζόμενους της Αρχής Λιμένων Κύπρου για το φλέγον θέμα της ιδιωτικοποίησης αλλά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αρνηθεί τη συμβολή των Οργανισμών στο κράτος αλλά είναι εγκλωβισμένη στις ιδεολογικές της αγκυλώσεις
«Έχει πλέον επιβεβαιωθεί και επίσημα ότι για την κυβέρνηση και την Τρόικα οι ιδιωτικοποιήσεις των κερδοφόρων Ημικρατικών Οργανισμών δεν έχει να κάνει με πρόβλημα ρευστότητας αλλά είναι μέρος της φιλοσοφίας και της πολιτικής τους», δήλωσε στο «Ε.Β.» το Οργανωτικό στέλεχος της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ στη Λεμεσό Γιώργος Επαμεινώνδας. «Για να πετύχει η κυβέρνηση τους σκοπούς της στόχευσε μεθοδευμένα τους εργαζόμενους και τους Οργανισμούς και απαξίωσε το Συνδικαλιστικό Κίνημα αφού δεν έγινε κανένας ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος», είπε.
Όπως εξήγησε, σε συζήτηση που έγινε στη Βουλή πριν από περίπου ένα χρόνο, η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αρνηθεί την τεράστια συμβολή της Αρχής Λιμένων, της ΑΗΚ και της ΑΤΗΚ στην οικονομία με την ενίσχυση του κράτους με 1.2 δις εκατ. ευρώ και την κοινωνική τους προσφορά.
«Τότε, μέσα από την συζήτηση στη Βουλή αλλά και σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα ότι ακόμη και το εφάπαξ ποσό του 1.4 δις ευρώ για το ξεπούλημα αυτών των Οργανισμών και του δημόσιου πλούτου δεν είναι τίποτα μπροστά στις δυνατότητες των Οργανισμών να συνεχίσουν να ενισχύουν με τα πλεονάσματα τους το κράτος και διαχρονικά να στηρίζουν την οικονομία, την ανάπτυξη και την κοινωνία», επεσήμανε.
Αναφερόμενος στην ψήφιση από την πλειοψηφία της Βουλής του Νομοσχεδίου που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των εμπορικών δραστηριοτήτων του Λιμανιού Λεμεσού τόνισε: «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΑΚΕΛ, ενώ σε διακηρύξεις τους και στη διάρκεια επισκέψεων που πραγματοποιούσαν στους χώρους της Αρχής Λιμένων αλλά και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχαν με το Συνδικαλιστικό Κίνημα, διαβεβαίωναν τους εργαζόμενους ότι είναι ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τελικά την περασμένη Πέμπτη ψήφισαν τον τροποποιητικό Νόμο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΛΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟ “ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΒΗΜΑ” ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *