Την πληρωμή της 13ης σύνταξης πριν τα Χριστούγεννα ζητά η ΕΚΥΣΥ

Την πληρωμή της 13ης σύνταξης πριν τα Χριστούγεννα ζητά η ΕΚΥΣΥ
Η πληρωμή της 13ης Σύνταξη να γίνει πριν τα Χριστούγεννα ζητά από το Υπουργείο Εργασίας και ιδιαίτερα από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων ΕΚΥΣΥ. Με ανακοίνωση της η οργάνωση των συνταξιούχων τονίζει ότι ύστερα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας για την παραχώρηση Χριστουγεννιάτικου επιδόματος για τους δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) και τους λήπτες δημοσίου βοηθήματος έχει δημιουργηθεί σύγχυση ανάμεσα στους συνταξιούχους στο κατά πόσον θα πληρωθούν και αυτοί την 13η Σύνταξη.

Η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι οι συνταξιούχοι θα πληρωθούν την 13η Σύνταξη και προσθέτει ότι αυτό “είναι ένα δικαίωμα που προκύπτει από τη νομοθεσία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, είναι μια κατάκτηση των εργαζομένων και των συνταξιούχων που ισχύει από το 1981”.

Σε ό,τι αφορά την παραχώρηση του Χριστουγεννιάτικου Επιδόματος στους δικαιούχους του ΕΕΕ και τους λήπτες δημοσίου βοηθήματος που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασία, η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι “φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, σε σχέση με προηγούμενες αποφάσεις των εκάστοτε Υπουργικών Συμβουλίων, είναι μειωμένο κατά 20%”.

“Η νομοθεσία για το ΕΕΕ δυστυχώς δεν πρόβλεπε οποιοδήποτε χριστουγεννιάτικο επίδομα και ύστερα από διάβημα του Προέδρου της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής Αντρέα Φακοντή και τις διαμαρτυρίες των επηρεαζόμενων η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε και έλυσε το πρόβλημα”, προσθέτει.

Σε αντίθετη περίπτωση, τονίζει η ΕΚΥΣΥ, οι πρώην λήπτες δημόσιου βοηθήματος θα δικαιούντο ενώ οι νέοι όχι και θα δημιουργείτο πολύ μεγάλη αναστάτωση και αντίδραση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *