ΕΚΥΣΥ: Θα αγωνιστούμε για επανάκτηση των δικαιωμάτων μας στο σημείο που ήταν πριν τις αποκοπές του 2013.

Η ζημιά που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι τα τελευταία 3 χρόνια έχει πλήξει σημαντικά το βιοτικό τους επίπεδο
Με την ευκαιρία των γιορτών, η ΕΚΥΣΥ απευθύνει προς όλους τους συνταξιούχους και ολόκληρο το Κυπριακό Λαό τις πιο θερμές ευχές για ένα ειρηνικό και ευτυχισμένο νέο χρόνο, για προσωπική υγεία ,οικογενειακή ευτυχία και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Εύχεται επίσης επίτευξη λύσης στο κυπριακό πρόβλημα και επανένωση της Κύπρου και του Λαού μας.
Όπως είναι σε όλους γνωστό ο κυπριακός λαός ύστερα από τις καταστροφικές αποφάσεις που πάρθηκαν στο Εuro group το Mάρτιο του 2013,αποφάσεις που μας επέβαλε η Τρόικα και που δυστυχώς αποδέχτηκε η κυβέρνηση με ευκολία, περνά πολύ δύσκολες μέρες. Ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι μας ύστερα από τις αυθαίρετες αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό – πέραν από το 30% (μείωση συντάξεων, σχεδόν κατάργηση πασχαλινού επιδόματος ,κατάργηση δωρεάν διακίνησης με λεωφορεία, κατάργησης πλήρους δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, φορολογία ακόμα και της οικίας των χαμηλοσυνταξιούχων, αύξηση του Φ.Π.Α. και του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα με αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις κ.α.)
Η ζημιά που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι τα τελευταία 3 χρόνια έχει πλήξει σημαντικά το βιοτικό επίπεδο των ηλικιωμένων μας. Παρ όλους τους αγώνες που οργάνωσε η Οργάνωση μας και τα έντονα διαβήματα μας , δυστυχώς η κυβέρνηση συμπεριφέρεται στους συνταξιούχους και στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού με κοινωνική αναλγησία. Για πάνω από ένα χρόνο έχει ηλικιωμένους που ζητούν φροντίδα μέσω της αίτησης για το ΕΕΕ και περιμένουν ακόμη απάντηση ενώ αρκετοί ταλαιπωρούνται χωρίς να έχουν απαντήσεις σε αιτήσεις ή ενστάσεις που έκαναν για το Ε.Ε.Ε. και για την μικρή επιταγή .. Η κυβέρνηση για να παρουσιάζει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, αφαίρεσε αρκετά εκατομμύρια από τις κοινωνικές παροχές. Από τους συνταξιούχους αφαίρεσε 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο περίπου, ενώ πάνω από 100 εκατ. ευρώ αφαίρεσε από τον Τομέα της Υγείας και πολλά άλλα.
Ως ΕΚΥΣΥ δηλώνουμε ότι δεν έχουμε άλλες επιλογές παρά να αγωνιστούμε για επανάκτηση των δικαιωμάτων μας στο σημείο που ήταν πριν τις αποκοπές του 2013. Το οφείλουμε στη παλιά φρουρά, στους λαϊκούς αγωνιστές, στους βετεράνους συνδικαλιστές, αλλά κυρίως στους νέους στα παιδιά και στα εγγόνια μας.
Για τα προβλήματα στο τομέα της υγείας ,η ΕΚΥΣΥ καλεί την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και χωρίς άλλη καθυστέρηση να εφαρμόσει το ΓΕΣΥ όπως έχει σχεδιαστεί και συμφωνηθεί από όλους τους εταίρους και εμπλεκόμενους φορείς, ένα ΓΕΣΥ καθολικό για όλους τους πολίτες. Μέχρι όμως να γίνει αυτό θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις για ενίσχυση του τομέα της υγείας και να υπάρχει το δικαίωμα για δωρεάν υγεία, ιδιαίτερα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανάπηρους, τους λήπτες δημοσίου βοηθήματος και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Γενικά είναι αναγκαία η ύπαρξη δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλες τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως είναι οι πολύτεκνες οικογένειες και ιδιαίτερα αυτές που έχουν χαμηλά εισοδήματα.
Μέσα στις σημερινές δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, επιβάλλεται η παρά πέρα ενδυνάμωση της οργάνωσης μας της ΕΚΥΣΥ για να συνεχίσει να είναι η ασπίδα προστασίας των δικαιωμάτων και κατακτήσεων μας.
23 Δεκεμβρίου 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *