Η ΕΚΥΣΥ καθημερινά δίπλα στους ηλικιωμένους μας.

Τριάντα χιλιάδες άνθρωποι της τρίτης ηλικίας συμμετείχαν
σε διάφορα προγράμματα της Οργάνωσης

Πλούσια ήταν η δράση της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) κατά το 2015 στο τομέα της επίλυσης των προβλημάτων , στον οργανωτικό τομέα και στον τομέα της ψυχαγωγίας των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.
Πέρασε ακόμα μια χρονιά κατά την οποία η ΕΚΥΣΥ έχει να παρουσιάσει μια πλούσια δράση γεμάτη από διαβήματα, αγώνες και προσπάθειες για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των συνταξιούχων και να τα επαναφέρει στο σημείο που ήταν πριν από τις αυθαίρετες αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση Αναστασιάδη τον Μάρτιο του 2013.

Ήταν καθημερινά δίπλα στους ηλικιωμένους μας, ιδιαίτερα σε αυτούς που είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας .Σημαντική ήταν η βοήθεια της προς τους ηλικιωμένους για την υποβολή των αιτήσεων για το Ε.Ε.Ε. για να διατηρήσουν την μικρή επιταγή και να την επανακτήσουν αυτοί που τους αποκόπηκε.
Στον οργανωτικό τομέα η ΕΚΥΣΥ παρόλες τις δυσκολίες λόγω των επιπτώσεων της κρίσης αύξησε την επιρροή της μέσα στη Κυπριακή Κοινωνία.

Πέραν από τις ενημερωτικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 250 περίπου τοπικές οργανώσεις, στο τομέα της ψυχαγωγίας, (φεστιβάλ, κρουαζιέρες, θεραπευτικές εκδρομές, συμμετοχή στα αναπαυτήρια των Συντεχνιών της ΠΕΟ, εκδρομές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κ.α.) η ΕΚΥΣΥ έδωσε την ευκαιρία σε τριάντα χιλιάδες (30000) περίπου απόμαχους της δουλειά να πάρουν μέρος σ’ αυτές τις εκδηλώσεις χαράς και διασκέδασης και όχι μόνο, ενώ οργάνωσε αρκετές διαλέξεις υγείας και δωρεάν εξέταση της ακοής των ηλικιωμένων μας. ΄Έδωσε επίσης το παρών της σε εθελοντικές εργασίες και άλλες εκδηλώσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι 4 χορωδίες που διαθέτει η ΕΚΥΣΥ, η Παλιά Παρέα της ΕΚΥΣΥ Λάρνακας και Αμμοχώστου, της ΕΚΥΣΥ Καϊμακλίου, της ΕΚΥΣΥ Φρενάρου και της ΕΚΥΣΥ Δερύνειας, έδωσαν το παρών τους σε αρκετές εκδηλώσεις και αξίζουν συγχαρητήρια. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στην ΕΚΥΣΥ Καιμακλίου για την λειτουργία της Λέσχης Ηλικιωμένων στο «Σπίτι της ΕΚΥΣΥ Καϊμακλίου» όπως επίσης και στη λέσχη συνταξιούχων Δερύνειας.
Με την ευκαιρία των γιορτών, η ΕΚΥΣΥ απευθύνει προς όλους τους συνταξιούχους και ολόκληρο το Κυπριακό Λαό τις πιο θερμές ευχές για ένα ειρηνικό και ευτυχισμένο νέο χρόνο, για προσωπική υγεία ,οικογενειακή ευτυχία και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Εύχεται επίσης επίτευξη λύσης στο κυπριακό πρόβλημα και επανένωση της Κύπρου και του Λαού μας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *