Σε επ’ αόριστον απεργία οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία ΖΗΝΩΝ Λάρνακας

Ενώ έγιναν εκατέρωθεν υποχωρήσεις για εξεύρεση λύσης της διαφοράς και λήξης της απεργίας και υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για να υποβληθεί πρόταση, ο Υπουργός Μεταφορών κ. Δημητριάδης την απέτρεψε

 

Σε επ’ αόριστον απεργία κατήλθαν από σήμερα, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Λεωφορείων ΖΗΝΩΝ Λάρνακας, μετά το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε σύσκεψη που έγινε μεταξύ των Συντεχνιών και της εταιρείας στο Υπουργείο Μεταφορών υπό την Προεδρία του Γενικού Διευθυντή.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε σε βάθος η εργατική διαφορά που οδήγησε σε απεργία τους εργαζόμενους στην εταιρεία ΖΗΝΩΝ. Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στο εν λόγω Μνημόνιο παραχώρησαν μεταξύ άλλων το πενθήμερο πλαίσιο εργασίας και εργάζονται πενθήμερο σε εφταήμερο πλαίσιο, την ευελιξία στις κάρτες δρομολογίων και μείωσαν σημαντικά την αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης και τα οποία με βάση τη συμφωνία δεν επανέρχονται. Αυτό που ήταν συμφωνημένο και έπρεπε η εταιρεία να εφαρμόσει είναι η επαναφορά των αποκοπών στους μισθούς από 1/1/2016.
Στη σύσκεψη τέθηκαν διάφορες σκέψεις και ιδέες, με εκατέρωθεν υποχωρήσεις για εξεύρεση λύσης της διαφοράς και λήξης της απεργίας. Ενώ υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για να υποβληθεί πρόταση, τελικά ο Υπουργός Μεταφορών κ. Δημητριάδης την απέτρεψε.
Με βάση αυτά και μη έχοντας άλλη επιλογή από την προάσπιση της Συλλογικής Σύμβασης και το σεβασμό των συμφωνηθέντων, η Γενική Συνέλευση των απεργών αποφάσισε όπως κλιμακώσει τα απεργιακά μέτρα με απ’ αόριστο απεργία.
Οι εργαζόμενοι με τις Συντεχνίες τους καλούν το Υπουργείο Μεταφορών και την Εταιρεία να επανεξετάσουν τη θέση τους, να σεβαστούν τη Συλλογική Σύμβαση και να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα στο Υπουργείο Εργασίας.
Οι Συντεχνίες και οι εργαζόμενοι εκφράζουν τη λύπη τους για την ταλαιπωρία των επιβατών, για την οποία δεν φέρουν καμιά ευθύνη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *