Οι συνταξιούχοι της Λάρνακας και Αμμοχώστου απαιτούν την εφαρμογή του ΓΕΣΥ τώρα!

Οι συνταξιούχοι δίπλα στους απεργούςλεωφορειούχους της Λάρνακας
Με τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα αυτά που τους ταλαιπωρούν αφάνταστα στον τομέα της υγείας ασχολήθηκε το Επαρχιακό Συνέδριο των συνταξιούχων Λάρνακας και Αμμοχώστου που έγινε την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου.
Κύριος ομιλητής στο Συνέδριο ήταν ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ, Κώστας Σκαρπάρης και χαιρετισμό εκ μέρους της ΠΕΟ απηύθυνε η Αν. Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους. Έκθεση για τα Οργανωτικά αποτελέσματα κατέθεσε ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ Λάρνακας και Αμμοχώστου Γιώργος Σωτηρίου. Του Συνεδρίου προήδρευσε το μέλος της Κεντρικής Γραμματείας Γεώργιος Σταύρου.
Έντονη ήταν η αντίδραση των Συνέδρων σε ότι αφορά τη νέα μείωση που έγινε στην μικρή επιταγή που παίρνουν οι συνταξιούχοι. Η κυβέρνηση μετρώντας μέχρι και το τελευταίο ευρώ προερχόμενο από τόκους, το έχει υπολογίσει μαζί με τη σύνταξη, με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο η μικρή επιταγή χιλιάδων χαμηλοσυνταξιούχων ενώ για κάποιους άλλους να αποκοπεί τελείως. Όπως είναι γνωστό η ΕΚΥΣΥ υπέβαλε προς την Υπουργό εργασίας την απαίτηση να μην υπολογίζονται οι τόκοι μέχρι 1500 ευρώ ούτε η χορηγία από τον ΚΟΑΠ, ωστόσο η υπουργός δεν αποδέχτηκε την πρόταση της ΕΚΥΣΥ και το κόψε – κόψε από τα δικαιώματα των χαμηλοσυνταξιούχων δεν έχει τέλος. .
Φαίνεται στην πράξη ότι αντί να επωφεληθούν οι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αιτήσεις για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα έχουν υποστεί ζημιά. Επίσης, καταγγελία έγινε στο Συνέδριο και για το ότι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση για παροχή φροντίδας μέσω της αίτησης για το ΕΕΕ, περιμένουν ακόμη απάντηση εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.
Το Συνέδριο,1 όπως και αυτό που έγινε στη Λευκωσία και τα υπόλοιπα που θα γίνουν σε Λεμεσό και Πάφο, επικέντρωσε την προσοχή του στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι στον τομέα της υγείας και ενέκρινε σχετικό υπόμνημα,
Μετά το πέρας του Συνεδρίου οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από τα γραφεία της ΠΕΟ προς το παλιό Νοσοκομείο Λάρνακας με συνθήματα για «άμεση εφαρμογή του ΓΕΣΥ», «να καταργηθούν οι λίστες αναμονής», «δεν μπορούμε να περιμένουμε χρόνια για μια εξέταση ή εγχείρηση» και «πεθαίνουμε περιμένοντας στις λίστες αναμονής» και επέδωσαν στον Διευθυντή του Παλιού Νοσοκομείου Λάρνακας το υπόμνημα του συνεδρίου..

Οι συνταξιούχοι στηρίζουν τους απεργούς
Τέλος, το Συνέδριο αφού ενημερώθηκε για την απεργία και τον αγώνα που διεξάγουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Λεωφορείων ΖΗΝΩΝ Λάρνακας, εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους και εξουσιοδότησαν αντιπροσωπεία της ΕΚΥΣΥ με επικεφαλής των Γ.Γ. της Οργάνωσης η οποία επισκέφθηκε τους απεργούς διαβιβάζοντάς τους την απόφαση του Συνεδρίου και τις ευχές για επίτευξη των στόχων τους και επιτυχή έκβαση του αγώνα τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *