ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ: Να είναι σε ετοιμότητα οι εργαζόμενοι στην ΑΤΗΚ

Το Δ.Σ. της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ με αφορμή τη σημερινή συζήτηση που θα γίνει στην Επιτροπή Οικονομικών με θέμα το Νομοσχέδιο για την Ιδιωτικοποίηση της ΑΤΗΚ καλεί τους εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα και να στείλουν για ακόμη μια φορά δυνατό μήνυμα ότι τάσσονται ενάντια στην όποιας μορφής ιδιωτικοποίηση του κερδοφόρου Οργανισμού.

“Η ίδια Νεοφιλελεύθερη Πολιτική της Κυβέρνησης βρίσκει εφαρμογή και σε άλλους σημαντικούς για την οικονομία Οργανισμούς όπως στον ΚΟΤ, το ΡΙΚ και την Επιτροπή Σιτηρών που έχουν σαν στόχο την εξουδετέρωση του ρόλου τους προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Το Δ.Σ. της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ καλεί τους εργαζόμενους και σε αυτές τις περιπτώσεις να σταθούν αντιμέτωποι στην υλοποίηση αυτών των καταστροφικών πολιτικών”, τονίζει ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα το Συμβούλιο της Συντεχνίας μετά από συνεδρία του.

Το Δ.Σ. της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ στη συνεδρία αυτή αξιολόγησε ότι οι αγώνες των εργαζομένων στους κερδοφόρους Ημικρατικούς Οργανισμούς είναι σε πλήρη ταύτιση με τις ανάγκες των πολιτών και του Δημόσιου Συμφέροντος και είναι ικανοί να αποτρέψουν το ξεπούλημα του Δημόσιου Πλούτου. Παρόλο που δεν κατέστη δυνατή η αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των εμπορικών δραστηριοτήτων της Α.Λ.Κ. η σθεναρή στάση των εργαζομένων δημιούργησε νέα δεδομένα για την ΑΗΚ και την ΑΤΗΚ. Με σταθερή θέση το συνεχή εκσυγχρονισμό των Οργανισμών και τη βελτίωση της λειτουργίας τους το Δ.Σ. καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα ενωμένοι και τα πολιτικά κόμματα να καταψηφίσουν τώρα τα Νομοσχέδια ώστε να αναγκαστεί η Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις μεθοδεύσεις της.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *