Η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΗΚ ισοδυναμεί με ξεπούλημα του Δημόσιου Πλούτου

Απάντηση της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ: Μας ενδιαφέρει ο Οργανισμός και το Δημόσιο Συμφέρον κύριε Αβέρωφ Νεοφύτου

Η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ με ανακοίνωσή της με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ σχετικά με το Νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της CYTA, υπενθυμίζει πως το 2000 ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου έλεγε παραστατικά στους εργαζόμενους της CYTA ότι ο Οργανισμός είναι όπως ένας αθλητής που τρέχει με βαρίδια και δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους. «Έκτοτε η CYTA μπήκε στον ανταγωνισμό και προσέφερε στο Κράτος μαζί με τα κέρδη του 2015 πέραν των €800 εκατομμυρίων. Σήμερα θυσιάζει τα €70-€100 εκατομμύρια κέρδη το χρόνο για να μην πληρώσουμε δήθεν τη διαφορά του επιτοκίου της δόσης που άλλωστε, όπως λέει και ο κος Χάρης Γεωργιάδης δεν τη χρειαζόμαστε. Ακόμα και αν δανειστούμε €400 εκατομμύρια, κτίζονται περισσότερα σχολεία με τα €12 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ή με τα 100 εκατομμύρια κέρδη που θέλει να χαρίσει στους «επενδυτές»; Τί πρέπει να πιστέψουμε πλέον τις «δεσμεύσεις» του κ. Αναστασιάδη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τις δηλώσεις του κ. Χάρη Γεωργιάδη ότι δεν είναι εισπρακτικό το θέμα αλλά εφαρμογής της Νεοφιλελεύθερης οικονομικής φιλοσοφίας ή του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ότι μας συμφέρει ο Στρατηγικός Επενδυτής;», αναρωτιέται η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ.
Η Συντεχνία τονίζει πως οι εργαζόμενοι στη CYTA γνωρίζουν ξεκάθαρα πλέον ότι η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού ισοδυναμεί με ξεπούλημα του Δημόσιου Πλούτου στα ιδιωτικά συμφέροντα γι’ αυτό ενωμένοι βάζουν τις δικές τους προτεραιότητες και αντιδρούν για να αποτραπεί, γιατί τους ενδιαφέρει ο Οργανισμός και το Δημόσιο Συμφέρον.
«Ποτέ δεν είπαν αν θα ψηφίσουν ή όχι τους οποιουσδήποτε αλλά ζητούν από όλους να τοποθετηθούν τώρα ξεκάθαρα. Αργότερα οι πολίτες θα κρίνουν τον καθένα και τη στάση που τήρησε», τονίζει η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *