ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΥΣΥ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Η ΕΚΥΣΥ καταγγέλλει το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση για το ότι άφησαν τα νοσοκομεία να παραπαίουν σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους. Πέραν από το ότι έχει καταργηθεί η πλήρης δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται για ένα ραντεβού για εξέταση ή επέμβαση, συνταξιούχοι καταγγέλλουν ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων και σε ότι αφορά τις αναλύσεις που χρειάζεται να κάνουν στο νοσοκομείο, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων δεν μπορούν να τις διεκπεραιώσουν με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται να αγοράζουν τα φάρμακα από τον ιδιωτικό τομέα και να κάνουν αναλύσεις σε ιδιωτικά χημεία με σημαντικό κόστος που δεν το αντέχουν ιδιαίτερα ύστερα και από τις νέες μειώσεις που έγιναν πρόσφατα στις συντάξεις .
Η ΕΚΥΣΥ καλεί την κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Υγείας να αναλάβουν τις σοβαρές τους ευθύνες και να ασχοληθούν με τα προβλήματα που δημιουργούνται και να τα επιλύσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση. Οι συνταξιούχοι, ιδιαίτερα αυτοί που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας δεν αντέχουν να πληρώνουν για την αγορά φαρμάκων ή και αναλύσεων. Η υγεία είναι δικαίωμα για τους ασθενείς και ιδιαίτερα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και υποχρέωση του κράτους να την παρέχει για όλους και δεν πρέπει να είναι προνόμιο για τους λίγους.
Η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός για τους συνταξιούχους είναι λέξεις που έχουν χαθεί στη διαδικασία για εξασφάλιση υπηρεσιών υγείας.
Είναι απαράδεκτο το υπουργείο οικονομικών να έχει κομπόδεμα 700 εκατομμυρίων ευρώ και να μειώνει το προϋπολογισμό για την υγεία κατά 300 εκατομμύρια περίπου με αποτέλεσμα ασθενείς να φεύγουν από την ζωή περιμένοντας στις λίστες αναμονής για μια εξέταση ή εγχείρηση ή να μην μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακα τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία διότι δεν υπάρχουν στα κρατικά νοσοκομεία.
ΕΚΥΣΥ
11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *