Η οικονομία θα γονατίσει με το ξεπούλημα των H.O. και όχι με τις δίκαιες απεργίες των εργαζομένων

“Υπάρχει το δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης στην Κύπρο, που κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να αναπτύσσουν αγώνες και έχουν λόγο όχι μόνο στα συμβατικά τους δικαιώματα αλλά και σε άλλα ζητήματα που αφορούν τον τόπο», δήλωσε ο Γ.Γ. της ΠΕΟ απαντώντας στην επαναφορά της απαίτησης της ΟΕΒ για ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδης υπηρεσίες.
Ο Πάμπης Κυρίτσης πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι αντιστέκονται σε μια απόφαση της κυβέρνησης Αναστασιάδη για ξεπούλημα του εθνικού πλούτου στο ιδιωτικό κεφάλαιο, παρά τις γραπτές υποσχέσεις που έδωσε ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης στον κάθε ένα υπάλληλο των Ημικρατικών Οργανισμών κατά την προεκλογική περίοδο.
«Εκείνο που ενοχλεί την ΟΕΒ είναι ότι παρεμβάλλονται εμπόδια στο ξεπούλημα των Οργανισμών στους ιδιώτες», σημείωσε ο Γ.Γ. της ΠΕΟ και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι οι διεκδικήσεις των εργαζομένων ζημιώνουν την οικονομία, σημειώνοντας ότι απεργίες γίνονται σε ολόκληρο τον κόσμο και καμιά οικονομία δεν γονάτισε. «Η οικονομία της Κύπρου θα γονατίσει με το ξεπούλημα των Ημικρατικών Οργανισμών στους ιδιώτες», υπογράμμισε.
Υπενθύμισε ακόμη ότι ενώ από τη μια η κυβέρνηση επικαλείται το μνημόνιο για τις ιδιωτικοποιήσεις, από την άλλη παράγοντες της κυβέρνησης, περιλαμβανομένου και του Υπουργού Οικονομικών, λέχθηκε πολλές φορές ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι θέμα ιδεολογικό.
Τέλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ ότι κάποιοι θέλουν να κάνουν προεκλογική εκστρατεία μέσω των απεργιών, ο Πάμπης Κυρίτσης διερωτήθηκε αν ανήκουν στην Αριστερά οι εργαζόμενοι μέλη άλλων Συντεχνιών πλην της ΠΕΟ που αποτελούν και την πλειοψηφία των εργαζομένων και οι οποίοι απεργούν.
Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου δήλωσε προκλητικά πως για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των Η.Ο. δεν αποφασίζουν οι εργαζόμενοι αλλά οι κυβερνήσεις και το κοινοβούλιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *