Κτίστε κι άλλες φυλακές

Από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΔΗΣΥ και την ανάδειξη του Νίκου Αναστασιάδη στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ζούμε καθημερινά την υλοποίηση των ιδεολογικών τους αντιλήψεων και αγκυλώσεων ως εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου και του κατεστημένου που έκτισαν γύρω τους όλα αυτά τα χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο αυταρχισμός και ο ετσιθελισμός τους πάνε μαζί με την αναλγησία στα πρωτόγνωρα και δυσβάσταχτα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού μας. Προβλήματα που είναι δημιούργημά τους και συνειδητή επιλογή τους στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν την τάξη που εκπροσωπούν και τα συμφέροντά τους, φορτώνοντας όλα τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες του λαού.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο ΔΗΣΥ και ο αρχηγός του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, τρίβουν τα χέρια τους από χαρά, παρέα με όλους τους συνοδοιπόρους τους γιατί τους δόθηκε η ευκαιρία να υλοποιήσουν όλα τα σχέδιά τους που απέτυχαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Κληρίδη.

Να πάρουν τους μισθούς στα 600 ευρώ τον μήνα, να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις και εργατικά δικαιώματα, να πετσοκόψουν το κοινωνικό κράτος και να καταστήσουν την Υγεία και την Παιδεία προνόμιο των πλουσίων.

Με τον αυταρχισμό τους, τον ετσιθελισμό τους, την απαξίωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος, την παντελή έλλειψη κοινωνικού διαλόγου και την αδυναμία τους να αντιληφθούν τα προβλήματα μεγάλης μερίδας του λαού μας οδηγούν την κοινωνία σε μεγάλα αδιέξοδα και στην απελπισία με κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης.

Η αντίδραση των εργαζομένων με λήψη απεργιακών μέτρων σε διάφορους τομείς της οικονομίας, σαν ύστατο μέτρο υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους (όσων τους έχουν απομείνει), αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση σε πλήρη συγχορδία με τους Εργοδοτικούς Συνδέσμους, με τρόπο απαξιωτικό και με ξεκάθαρο εκβιασμό και απειλές για ποινικοποίηση ουσιαστικά των απεργιών και για χρήση της αστυνομίας ενάντια στους απεργούς. Ταυτόχρονα, με απαράδεκτο τρόπο και χωρίς ντροπή προσπαθούν να υποβάλουν στην κοινωνία ότι οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους και οι μισθοί και τα δικαιώματά τους ευθύνονται για την οικονομική κρίση και τα προβλήματα της ανεργίας και της εξαθλίωσης δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων.

Το ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας θεωρείται αναχρονισμός και «κακές πρακτικές του παρελθόντος» και όχι βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής κοινωνίας.

Το βέβαιο είναι ότι τούτη η κυβέρνηση οδηγεί την κοινωνία μας σε χαώδεις καταστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες. Αντί να προβληματιστούν από τις αντιδράσεις των εργαζομένων, ρίχνουν λάδι στη φωτιά και ούτε λίγο ούτε πολύ τους απειλούν για διώξεις και παραπομπή τους στην αστυνομία.

Ίσως να αρχίσουν να συλλαμβάνουν όσους απεργούν. Το μόνο που μπορούμε να πούμε εμείς είναι ότι οι αγώνες του Συνδικαλιστικού Κινήματος για αξιοπρεπή ζωή, εργασία με δικαιώματα και δίκαιη κοινωνία ουδέποτε θα σταματήσουν. Για αυτό αν θα ποινικοποιήσουν τις απεργίες κι αν θα στέλνουν τους εργαζόμενους στα δικαστήρια, καλό είναι να κτίσουν κι άλλες φυλακές.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *