Η ΠΕΟ δεν θα δεχτεί σε καμιά περίπτωση ποινικοποίηση του δικαιώματος της απεργίας!

 Σύγκλιση συνεδρίας του Γ.Σ. της ΠΕΟ και των Δ.Σ. της ΣΗΔΗΚΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ τη Δευτέρα!
 
Η ΠΕΟ καλεί κοινή συνεδρία του Γενικού Συμβουλίου, του Δ.Σ. της ΣΗΔΗΚΕΚ και του Δ.Σ. της ΠΑΣΥΕΚ τη Δευτέρα, 11 Απριλίου, στις 4μ.μ. στο ΕΤΚΑ ΠΕΟ Λευκωσίας για συζήτηση και λήψη αποφάσεων εν όψη των εξελίξεων με αφορμή τη συζήτηση στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής του θέματος της ποινικοποίησης της απεργίας.
Νωρίτερα σήμερα ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης σε δηλώσεις του κατήγγειλε πως ο ΔΗΣΥ, που κατέθεσε τη σχετική πρόταση Νόμου στη Βουλή, νοιάζεται μόνο για τις απεργίες αλλά αδιαφορεί για τα δικαιώματα των εργαζομένων.
“Αν ο ΔΗΣΥ νοιαζόταν πραγματικά για την ομαλή λειτουργία των εργασιακών σχέσεων, τόνισε, θα κατέθετε πρόταση για ποινικοποίηση της παραβίασης ή μη εφαρμογής του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων από τους εργοδότες και τη μη εφαρμογή από πλευράς των εργοδοτών των Συλλογικών Συμβάσεων”, είπε.
Ο Π. Κυρίτσης ξεκαθάρισε ότι το θέμα των Εργασιακών Σχέσεων από το 1960 είναι ρυθμισμένο μέσω του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και ως εκ τούτου η πρόταση του κυβερνώντος κόμματος αποσκοπεί ουσιαστικά στην ποινικοποίηση της απεργίας.
Ο Γ.Γ. της ΠΕΟ διαμήνυσε πως αν ληφθούν βεβιασμένες αποφάσεις η Ομοσπονδία και οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *