Ακτίβ στελεχών της ΠΕΟ Αμμοχώστου: “Χρονιά διεκδικήσεων και σκληρών αγώνων το 2016”

 
“Αυτή η χρονιά είναι φανερό ότι είναι χρονιά σκληρών αγώνων και διεκδικήσεων. Νομίζω ότι όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στα εργασιακά καταλαβαίνουν ότι η απόφαση του συνεδρίου μας υλοποιείται με προσήλωση θα έλεγα. Αυτό το καταλαβαίνουν και η κυβέρνηση και το κυβερνητικό κόμμα γι’αυτό άλλωστε παρακολουθούμε να βγαίνουν ως χορωδία με τόσο μένος και να καταγγέλλουν κάθε εργατική κινητοποίηση.Γι’ αυτό βλέπουμε τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να κουνά συνεχώς το δάκτυλο για να σταματήσει κάθε αντίδραση στο παραμύθι επιτυχίας που προσπαθεί τόσο έντονα να πουλήσει ψεύτικες υποσχέσεις από τη μια, ιδιαίτερα προεκλογικά αλλά και αυταρχισμό και αλαζονεία από την άλλη. Εμείς προχωρούμε”, διαμήνυσε από το βήμα του Επαρχιακού Ακτίβ Στελεχών που πραγματοποίησε το Τ.Σ. ΠΕΟ Αμμοχώστου ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 12 Απριλίου.
Συνεχίζοντας κάλεσε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις πολιτικές φτώχειας, λιτότητας και κοινωνικής ανισότητας της κυβέρνησης ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη και να στηρίξουν τις πολιτικές της ανάπτυξης, της σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, της κοινωνικές προστασίας, της υγείας και της πρόνοιας.
“Εν όψει της εκλογικής μάχης ας στρατευτούμε όλοι ενεργά, στο πνεύμα της δυναμικής αντεπίθεσης που αποφάσισε το πρόσφατο έκτακτο μας Συνέδριο και ας συμβάλουμε ο καθένας στο μέτρο των δυνάμεων του ώστε το εκλογικό αποτέλεσμα να επαναβεβαιώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ΑΚΕΛ και της Αριστεράς και να δημιουργεί έτσι τις προϋποθέσεις για ελπιδοφόρες εξελίξεις για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες και γενικά όλους τους μη προνομιούχους αυτής της κοινωνίας”, είπε.
Από την πλευρά του ο Ε.Γ. της ΠΕΟ Αμμοχώστου, Ευάγγελος Ευαγγέλου στο χαιρετισμό που απηύθυνε επεσήμανε πως όλα όσα βιώνουμε σήμερα, την βίαιη υποβάθμιση των συνθηκών ζωής και δουλειάς των εργαζομένων είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του νεοφιλελευθερισμού, μιας πολιτικής που η σημερινή Κυβέρνηση ενστερνίζεται πλήρως και αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της δικής της διαχρονικής πολιτικής. “Έχει ξεκαθαρίσει σε όλους πλέον ότι οι Κυβερνώντες ενεργούν με ιδιοληψίες και με γνώμονα την εξυπηρέτηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος των εργαζομένων, των ευάλωτων ομάδων, της μεσαίας και μικρομεσαίας εισοδηματικής τάξης”, είπε και τόνισε πως “κανένας εργαζόμενος δεν γλυτώνει με το να σιωπά και ούτε τα προβλήματα λύονται από μόνα τους χωρίς αγώνες και θυσίες”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *