Το ΑΚΕΛ δίπλα στους συνταξιούχους

Ο Γ.ΓΡ. του  ΑΚΕΛ συναντήθηκε την Δευτέρα 18 Απριλίου  2016 με αντιπροσωπεία της ΕΚΥΣΥ και ενημερώθηκε  για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι τα τελευταία 3 χρόνια ύστερα από τις αποφάσεις που έχει πάρει η κυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη  και οι οποίες έχουν πλήξει το βιοτικό τους επίπεδο πέραν από το 30%. Ο Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ επέκρινε έντονα τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση   καλώντας την  να αλλάξει φιλοσοφία και να στηρίξει τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού . Ο Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ συγχάρηκε την αντιπροσωπεία της ΕΚΥΣΥ και μέσω της τους ηλικιωμένους για την πολύ μεγάλη τους  προσφορά προς την κυπριακή κοινωνία όπως και για τους αγώνες τους για την επανάκτηση των δικαιωμάτων τους . Ο Α. Κυπριανού διαβεβαίωσε την  αντιπροσωπεία της ΕΚΥΣΥ  ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να στηρίζει τους αγώνες των συνταξιούχων μας και μέσα από την Βουλή  για μια καλύτερη ποιότητας ζωής .

Εξάλλου, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΚΥΣΥ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι «αυτή η Κυβέρνηση ακολουθεί πρακτικές οι οποίες δυστυχώς παίρνουν από εκείνους που  δεν έχουν για να δώσουν σε πιο φτωχούς, ενώ την ίδια στιγμή αφήνουν στο απυρόβλητο κάποιους οι οποίοι παίρνουν μηνιαίους μισθούς πολλαπλάσιους από τις ετήσιες απολαβές κάποιων άλλων ανθρώπων». Πράγματα, κατά τον κ. Κυπριανού, «απαράδεκτα για μια κοινωνία η οποία θέλει να σέβεται τον εαυτό της και η οποία θα έπρεπε να δείχνει μια στοιχειώδη εκτίμηση σε εκείνους οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα για να φτάσει η κυπριακή κοινωνία εδώ που βρίσκεται σήμερα, δηλαδή στους συνταξιούχους».

Σε σχέση με τον τομέα της Υγείας, ανέφερε ότι αντί να διαμορφωθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που θα στηρίξουν τους συνταξιούχους σε ό,τι αφορά την παροχή ιατρικής φροντίδας, «δυστυχώς η Κυβέρνηση οδηγεί τα πράγματα ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση». Κουτσουρεύονται, πρόσθεσε, «συνεχώς οι δαπάνες για τον τομέα της υγείας, αυξάνεται η συνεισφορά των ασθενών σε ότι αφορά το κόστος της ιατρικής περίθαλψης την οποία λαμβάνουν και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους συνταξιούχους είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένα μέτρο το οποίο θα τους προστατεύσει». Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην εφαρμογή, μάλιστα, του ΓεΣΥ δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση για τους συνταξιούχους, συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το πασχαλινό επίδομα, ανέφερε ότι «θριαμβολογώντας είπε η Κυβέρνηση ότι για ένα ανδρόγυνο το οποίο παίρνει 750 ευρώ και κάτω θα του δώσουν πασχαλινό επίδομα». Πρόσθεσε ότι «ένα ανδρόγυνο το οποίο παίρνει τη βασική σύνταξη ο άνδρας και το επίδομα της νοικοκυράς η γυναίκα έχει εισόδημα 751,43 ευρώ, δηλαδή 1,43 ευρώ πάνω από το όριο που καθόρισε η Κυβέρνηση». Δηλαδή όλοι αυτοί δεν θα δικαιούνται να πάρουν το επίδομα, εκφράζοντας την θέση ότι «αυτό είναι κοροϊδία του χειρίστου είδους από την πλευρά της Κυβέρνησης για να μην αναφερθώ σε πολλές αλλαγές οι οποίες έχουν επέλθει έτσι ώστε, τάχα να σωθεί η οικονομία».
Απηύθυνε έκκληση προς την Κυβέρνηση «να αλλάξει την φιλοσοφία της αναφορικά με τα ζητήματα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Να στηρίξει εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη από εκείνους που έχουν πλούτο». Έτσι θα πρέπει να λειτουργήσει, σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, «εάν θέλει να είναι κοινωνικά δίκαιη».
Ο ΓΓ της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης σχολιάζοντας το πασχαλινό επίδομα είπε ότι «ουσιαστικά είναι μια εξαγγελία χωρίς αντίκρισμα, δώρον άδωρο για τους συνταξιούχους». Την ίδια ώρα αναφέρθηκε σε μεγάλη αναστάτωση που υπάρχει στις τάξεις των συνταξιούχων για αποκοπές που γίνονται στην λεγόμενη «μικρή» επιταγή από την Κυβέρνηση. Για τον τομέα της Υγείας είπε οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται εντονότατα πέραν από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον τομέα της υγείας. «Περιμένουν χρόνια στις λίστες αναμονής και κάποιοι φεύγουν από τη ζωή χωρίς να προλάβουν το ραντεβού που έχει καθοριστεί με μεγάλη καθυστέρηση», ανέφερε.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Γ.ΓΡ. της ΠΕΟ Π. Κυρίτσης  και κλιμάκιο της γραμματείας της ΕΚΥΣΥ με επικεφαλής τον Γ. ΓΡ. Κώστα Σκαρπάρη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *