Οι Οικοδόμοι στο δρόμο των κατακτήσεων και των επιτυχιών

Οι Οικοδόμοι σηκώνουν ακόμα πιο ψηλά τα λάβαρα του αγώνα για να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις τους αλλά και να επανακτήσουν τα δικαιώματα τους που χάθηκαν ένεκα της οικονομικής κρίσης αλλά και των αντεργατικών πολιτικών που ακολουθήθηκαν από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη και το Δημοκρατικό Συναγερμό. Ενωμένοι και ισχυροί συνεχίζουν τις μάχες τους για ένα καλύτερο αύριο για τον κλάδο τους, για τους εργαζόμενους του τόπου.
Τα προβλήματα του κλάδου Οικοδόμων βρεθήκαν στο επίκεντρο του 23ου Συνεδρίου της Συντεχνίας Οικοδόμων, Ξυλουργών, Μεταλλωρύχων και Γενικών Εργατών Κύπρου ΠΕΟ, που πραγματοποιήθηκε το πρωί, του Σαββάτου 14 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΟ στη Λευκωσία. Ο κλάδος όπως έχει αναφερθεί έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα, εργαζόμενοι έχουν αλλάξει επάγγελμα, άλλοι ξενιτεύτηκαν ενώ χιλιάδες είναι άνεργοι.
Γύρω στους τετρακόσιους αντιπρόσωπους από όλες τις πόλεις και από όλους τους κλάδους που εκπροσωπείται η συντεχνία παρευρέθηκαν στις εργασίες του Συνεδρίου. Καλέστηκαν και παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ηγέτες διεθνών, περιφερειακών και Εθνικών συντεχνιών, Εκπρόσωποι οικοδόμων των κλάδων της ΣΕΚ και ΔΕΟΚ, του Υπουργείου Εργασίας και Τουρκοκυπριακών συντεχνιών. Στο Συνέδριο μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας της Συντεχνίας Μιχάλης Παπανικολάου και απεύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και ο Πρόεδρος της DEV-IS HASAN FELEK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *