“Η εγγραφή γιατρών στο ΓεΣΥ εξελίσσεται με πολύ καλό ρυθμό”

Η εγγραφή των γιατρών στους καταλόγους για το ΓεΣΥ εξελίσσεται με πολύ καλό ρυθμό, «πέραν των προσδοκιών μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) Θωμάς Αντωνίου, σε σημερινές του δηλώσεις.
 
Αντιπροσωπεία του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών.
 
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΟΑΥ είπε ότι κατά τη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια πολύ διεξοδική συζήτηση για την πορεία των εξελίξεων για την εφαρμογή του ΓεΣΥ.
 
«Το σύστημα υγείας που χτίζεται είναι ένα συλλογικό στοίχημα της κοινωνίας. Προσπάθεια μας είναι να χτιστεί αυτός ο θεσμός για τα επόμενα πενήντα χρόνια. Δεν είναι για τους επόμενους τρεις μήνες», ανέφερε ο κ. Αντωνίου.

Σε αυτή την προσπάθεια, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΟΑΥ, «η στήριξη των κομμάτων πρέπει να είναι δεδομένη. Η στήριξη της πολιτικής ηγεσίας είναι απόρροια της κοινωνικής αναγκαιότητας. Εμείς υποσχεθήκαμε στον πρόεδρο και την αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών ότι με συνέπεια θα υλοποιήσουμε τις πολιτικές αποφάσεις και τους σχεδιασμούς όπως έχουν ομόφωνα αποφασιστεί».
 
Ερωτηθείς πως εξελίσσεται η εγγραφή των γιατρών, ο κ. Αντωνίου απάντησε: «Με πολύ καλό ρυθμό, πέραν των προσδοκιών μας».